Инфо

21. децембар 2017.21. дец 2017.
ИСТОРИЈА ИСПИСАНА СРЕБРНИМ СЛОВИМА
ВК “ШАБАЦ” ПРВИ ПУТ ИГРАО ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ

ИСТОРИЈА ИСПИСАНА СРЕБРНИМ СЛОВИМА

На једној страни понос због још једног историјског резултата, због приступа, борбености и жеље које су демонстрирали играчи Шапца на финалном турниру, а опет и благи жал јер је само мало среће недостајало да падне и велики фаворит “Партизан”. Ипак, апсолутно се нема шта замерити вицешампионима Купа
Нова светла страна историје је исписана, на списку остварења која до сада Шабац није остварио, а сада је досегао, од викенда се налази и финале Купа Србије. Мало, јако мало је недостајало да у витринама клуба засија и пехар победника Купа. Минимално је славио највећи тим Србије у финалу, а иако је Шабац био аутсајдер, три четвртине је био бар равноправан, а реално и бољи ривал, но неколико статива практично је спречило сензацију.
Ипак, за место у финалу ваљало се изборити против квалитетног, мотивисаног, а опет растерећеног “Наиса” из Ниша. Улога фаворита је оптеретила Шапчане, што су врло искусни противници знали да искористе. После доброг почетка и вођства од 3:1 “чивијаши” праве неколико грешака, на голу Нишлија Лазић је одличан и Ниш долази до предности 5:4. Узвраћа Шабац са два гола, али на клацкалици, у финишу поново Ниш долази до вођства. Деловало је да ће финале измаћи, но када је најпотребније Шапчани су демонстрирали велику психолошку снагу. Репановић користи прилику, доноси изједначење и петерце. Пенали су пре две године Шапцу однели Ф4 и полуфинале домаће лиге, а у суботу је напокон “петерац рулет” окончан у корист Шапца. Голмани су бриљирали, а победу је донео Мескхи.
Пре финала све је било на страни Партизана. “Црно-бели” су имали улогу апсолутног фаворита, дужу клупу, искуство оваквих мечева и много лакши меч полуфинала иза себе, у коме су славили већ после две и по четвртине. Одлучујући окршај обележиле су одбране. Дуго није било гола на обе стране, да би до полувремена Партизан два пута водио и исто толико пута губио предност. На почетку треће четвртине најбољи актер финала, уз голмане Ристичевића и Алексића, Никола Марковић доноси Шапцу предност 3:2. Убрзо је било 3:3, а неколико везаних погодака у стативу спречило је овдашњи клуб да поведе 4:3. Нажалост, у финишу периода, лопта се од стативе гола Алексића одбија до Лазића за ново вођство Партизана. На почетку последње деонице “црно-бели” имају 5:3, но узвраћа Марковић за 5:4. Дуго се, потом, игра без гола да би после три узастопна напада, Партизан повео са 6:4. Имао је Шабац две добре прилике да раније смањи заостатак, но Ристичевић брани ударце Тенжере и Петровског. На крају, Марковић смањује на 6:5. Пресинг у последњих 20 секунди није натерао Београђане на грешку. Сјајно финале, сјајна игра, понос, задовољство и мали жал на крају.
РАД БЕЗ ПАУЗЕ
- У начелу сам задовољан и честитам мојим играчима на игри и залагању. Посебно сам задовољан игром у финалу, против реномираног ривала. Могу рећи да смо били чак и ближе победи, уз мало више концентрације у неким моментима и мало среће, мислим да бисмо победили. Екипа је прихватила неке моје идеје за ово кратко време, радићемо без паузе, нећу ни ја путовати кући за празнике, те очекујем да напредујемо сваки меч. Играчи могу, желе, предани су и то је права база – рекао је тренер Мирсад Зајмовић после турнира.
- Могли смо и до титуле, али сама чињеница да смо били чак и бољи од Партизана већи део утакмице, чини ме поносним што сам капитен ових сјајних момака. Жалимо за недостатком спортске среће, али нема места жалу за нашу преданост и труд током турнира. Сребро ће нам бити подстицај и оптимиста сам пред наставак такмичења – додаје капитен Дарко Алексић.
- Ми следимо свој пут, пратимо план. Имамо одличне играче, добре људе, фантастичног тренера, те је ово друго место и велики подстрек – закључују у управи клуба.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa