Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
НОВИ ПОЧЕТАК – ТИТУЛА ЦИЉ
ФК “ХАЈДУК СТАНКО” – ЈЕСЕЊИ ШАМПИОН МОЛ “МАЧВА”

НОВИ ПОЧЕТАК – ТИТУЛА ЦИЉ

Фудбалски колектив из Црне Баре стрес испадања у нижи ранг превазишли мирно, а нова управа као комбинација старе и нове, поставила тим на стабилне основе. Уз добар рад тренера, повратак у Окружну лигу је већ сада јако близу. Циљ титула и победе увек, истичу у клубу
Неуспех и пад клуба у нижи ранг велики је изазов за опстанак сваког спортског колектива, а нарочито је опасност изражена у клубовима који играју ниже рангове. Иако је током јесени 2016. Године “Хајдук Станко” био чак и лидер Окружне лиге, у мају 2017. Испадање је постала клупска реалност. Неминовно је тим морао кренути у нови почетак.
- Све је прошло знатно мирније него што се очекивало. Изабрали смо Предрага Шокчанића за председника, а уз задржавање старих чланова, он је у клуб довео нове. Поставили смо јасне циљеве, прецизан план рада, а убрзо су почели да се јављају људи из села и околине како би финансијски помогли. Направили смо велику ствар ангажовањем Дејана Јуришића за тренера. Кренули смо на прави начин и ево резултата – рекао је члан управе Горан Остојић.
“Хајдук Станко” се од старта наметнуо као претендент за титулу, а како је време одмицало резултати су постајали све стабилнији, форма боља, а предност у односу на остале израженија. Тим је једном изгубио у лиги, уз 13 победа, а у финалу Купа ОФС Богатић бољи је био “Млади Борац” екипа из вишег ранга. Гол разлика је 65:11, а тренер Јуришић је и најбољи тренер Општине Богатић у традиционалном избору.
- Није нам наметнут императив првог места, већ повратак наших младих играча и стварање јаког тима. Како је време одмицало били смо све бољи и сада је нескривени циљ виши ранг. Заједно у првенству и Купу постигли смо 83 гола, а примили свега 12 на 17 утакмица. То довољно говори о доминацији, а нагласио бих голгетерски трио Ђонлић, Товиловић, Илић који су заједно постигли 60 голова – истиче тренер Јуришић.
- Уз добре резултате, истичем да смо одрадили комплетан тренажни програм предвиђен пред старт сезоне, иако је реч о аматерском клубу, сви играчи долазе на тренинге. Током године смо поставили осветљење на терен чиме смо у групи свега неколико екипа у Округу. На табели смо убедљиви лидери, но осим титуле желимо што више бодова и сваког поштујемо, али само о победи мислимо, без поштеде противника, без договора, калкулација, свом снагом до краја – додаје Остојић.
У клубу истичу да нико од играча није тражио исписницу, а нови чланови су Беловуковић (ФК “Зека Буљубаша”) и Стеван Јовановић (ФК “Млади Борац”), док се од пролећа у екипу враћа после дуге паузе и Александар Тодоровић који је крајем претходне сезоне претрпео тешку повреду колена. Припреме стартују почетком јануара.
ТАБЕЛА: 1. ХАЈДУК СТАНКО 39; 2. Горки 32; 3. Дрина (Б) 26: 4. Напредак (МБ) 24; 5. ОФК Шабац 24; 6. Милиционар (Б) 22; 7. Премијер (Б) 20; 8. Будућност (ПД) 19; 9. Пролетер 16; 10. Омладинац 15; 11. Цер 15; 12. Торпедо 14; 13. Будућност (З) 12; 14. Младост (ММ) 12; 15. Слога (Д) 1.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa