Инфо

8. фебруар 2018.8. феб 2018.
ВЛАДАН ЈОРДОВИЋ, ТРЕНЕР МЕТАЛОПЛАСТИКЕ ЗА ГЛАС ПОДРИЊА

БИЋЕ ПРОЛЕЋЕ И У НАШОЈ ИГРИ

Јесен, а и цела претходна календарска година била је, углавном за заборав у редовима Металопластике. Тренер Јордовић очекује бољу 2018. годину. Све осим последње тест утакмице било позитивно на припремама. Паралелно игра на резултат и афирмација младих
Успех у спорту детерминисан је бројним факторима, неки су производ околности које сами креирамо, а неки су у домену дешавања над којима немамо контролу. Детаљи су део стручне анализе, но коме је плава боја на срцу, погледом усмереним ка прошлој години доминира сива. Ипак, ускоро ће пролеће, а шеф струке у Металопластици Владан Јордовић уверен је да ће и поглед на табелу током наредних месеци бити обојенији нијансама радости за навијаче “пластичара”.
Могу ли припреме бити подлога за оптимизам?
- Ко погледа последњи меч, финале у Ваљеву против Партизана, рекао би да не, но то је специфичан меч где је голман Милосављев био невероватан, ми ослабљени због вируса Брајовића. Осим тога, све друго током припремног периода је разлог за задовољство. Направили смо доста промена, али су се новајлије брзо уигравале. Били смо егал у утакмицама са великим Сегедином, два пута победили Звезду, одлично одиграли са Колубаром, пружена је свима шанса и добио сам обрисе важне за пролеће.
Највише промена на бековским позицијама?
- Гојковић има суперлигашко искуство, Трнинић је последњи стигао, но брзо се уклапа, Брајовић својим искуством ће помоћи њиховом уигравању. Управа је пред мене поставила циљ разигравања наших младих, те очекујем да сав потенцијал покажу Милић, Ђукић и други. Мислим да је јако позитиван долазак Матичића, не само као крилног играча, већ и доброг “пеналџије” који нам је недостајао током јесени. Наравно, ту је и млади Митровић, пристигао је из Лознице, још се навикава на суперлигашки ритам, но свакако је таленат од кога се брзо може очекивати запажен учинак.
Дошло је и до измене међу стативама, вратио се Арсић.
- Кљајић није оправдао очекивања која смо имали од њега пре сезоне када смо га ангажовали као првог голмана. Вратио се Дарко Арсић, доноси најбољи спој искуства јаких утакмица и повратка у клуб где се афирмисао. Од старта је показао колико је значајан и могао би бити кључни фактор у нашим, надам се, предстојећим успесима.
Против “Железничара” већина тимова су аутсајдери?
- То је искусан тим у који су уложена велика средства, прошетао се кроз Супер лигу, а током припрема је освојио турнир у конкуренцији СЕХА лигаша из Србије. Ми смо променили одбрану, играмо брже, надам се да ћемо и њих изненадити. Неозбиљно је претити, но примарно је да играчи оправдају поверење које сам им указао, да млади без страха уђу у меч, па ако се укаже прилика... спорт је леп јер су изненађења могућа.
Резултатске амбиције условљене су јесењим учинком?
- Има довољно кола да се много тога промени на табели, још је ово изједначена лига. Ми не одустајемо од плеј офа докле год постоје шансе, трудићемо се да остваримо што бољи пласман у Лиги, а у Купу смо на корак од финалног турнира и ту тражимо прилику за Европу. Финале против Костолца нам је један од важнијих мечева остатка сезоне.
Током зиме Металопластику су напустили: Кљајић (голман), бекови Пуљизовић и Миловановић, као и крило Мариновић, док су “плаво-бели” дрес обукли: Матичић (крило – Ц. Звезда), Гојковић (бек – Слога), Митровић (средњи бек – Лозница), Арсић (голман – Металург) и Трнинић (леви бек – Пролетер).

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa