Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
ПО ПРЕПОРУЦИ КИНОЛОГА

ОВО СУ НАЈБОЉИ ПСИ ЗА СТАН

Мопс
Мопсови су активни и воле да учествују у свим пословима власника, никада нису агресивни ни стидљиви, што их чини одличним љубимцем и за децу, али препреке у изложбеној каријери, јер тешко да ћете натерати мопса да стоји мирно у месту.
Мопс се одлично слаже и са другим животињама, укључујући и мачке. Ова раса има физичку снагу и темперамент малог пса, али му је потребно и време за одмор, за разлику од џек расел теријера, који као да је „укључен на батерије“. Познати су по испуштању необичних звукова као што је роктање и хркање, јер имају кратку њушку.
Бишон
Изузетно воли друштво човека, интелигентан, одан, смео, живахан. Лако га је дресирати и са њим је лако живети, јер је весео и самоуверен пас. Воли када су људи око њега срећни, а најзадовољнији је када живи у породици која га води свуда са собом. Дружељубив и послушан.
Одлично се слаже са другим псима, а посебно са децом, која одговарају његовом разиграном духу и лако уче трикове. Не треба му дозволити да пати од „синдрома малог пса“, што је честа грешка коју власници направе са малим расама, већ му поставити границе, да не би направили разне проблеме у понашању.
Ши цу
Активан, привржен, паметан и пре свега одан. Пријатељски настројен и нежан пас, жељан пажње и мажења, савршено одговара малој деци. Ово је пас свилене длаке, који се скоро уопште не лиња, те је тако идеалан за стан.
Енглески булдог
Краткодлаки пас, те му није потребно често шеткање, па ни купање. Физички доста инертан и лењ, не захтева дугачке шетње, те је идеална раса за оне који не воле пуно времена да проводе напољу.
Довољне су им три кратке шетње у току дана, ипак обратите пажњу на исхрану, јер су склони гојењу. Веома интелигентан и умиљат, булдог је одличан пас чувар, није пргаве нарави, иако тако делује због изгледа на прву лопту. Уколико се дресира на прави начин, није ни превише тврдоглав.
Француски булдог
Једноставан за одржавање. Лако их је дресирати, обожавају децу, воле да се мазе и увек желе да су близу власника. Ретко лају, те није ни чудно што спадају међу најпопуларније расе.
Малтезер
Савршени мали пас за стан, али никако играчка за децу. Обожавају да трче за лоптицом, весели су, паметни, али оно што их чини идеалним за стан јесте чињеница да се не лињају и немају мирис. Лако их је дресирати, али уколико одмалена не реагујете правилно на лајање, могу постати врло бучни с годинама.
Ово су пси који не захтевају дуге шетње, истрчавање, а критеријуми у избору су преовладали за минимум неге, и мање длаке у стану, што се може предупредити свакодневним чешљањем, коју год расу пса имали.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa