Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
ВОДИ МЕ ОСЕЋАЈ
ТАЊА ПОДНАР ЗА “ГЛАС ПОДРИЊА”

ВОДИ МЕ ОСЕЋАЈ

Сваки тежак задатак треба посматрати као изазов, сваку утакмицу као посебну целину и само тако се стиже до успеха. Нема притиска, али је ту апсолутна подршка управе, верујем у успех, истиче за “Глас Подриња” нови стратег Медицинара
Децембар и јануар беху врло турбулентни за “Медицинар”. Непријатно изненађење које је приредио претходни шеф стручног штаба, уз повреде, претиле су да поремете браниоца титуле, али се задатка да тим задржи на шампионском путу храбро прихватила некадашња рукометашица клуба Тања Поднар. Тренерски дебитант оптимистично гледа на будућност.
Није лако за дебитанта да преузме екипу са шампионским амбицијама. Шта је пресудило у овом случају?
- Од завшетка играчке каријере привлачи ме тренерски посао, волим рукомет и желим да му се посветим и на тај начин. Као помоћник сам упознала екипу, видела потенцијале са којима располажемо, тим је на добром путу и управа ми је понудила место првог тренера. Сви у клубу су пружили подршку, стали уз мене на сваки начин, ослободили ме притиска. У животу се често водим осећајем, осетила сам да се разумемо, осетила сам да и екипа, уз све потешкоће, има квалитет и договор је постигнут.
Колико су неке промене утицале на амбиције екипе у остатку сезоне?
- Наше амбиције летос су биле дупла круна. Управа ми није поставила терет трофеја, али ја себи јесам и желим да од екипе извучем максимум, да сачувам веру код играчица да су најбоље и ако у томе успем, нема разлога да не тежимо највишим циљевима. Наравно, потребна је и срећа, некада више, некада мање, али на њу не можемо утицати, већ се потрудити да нам буде савезник.
На том путу покушаће да “Медицинар” зауставе: “Наиса”, “Кикинда”, “Бекамент”...
- Додала бих ту и “Јагодину” која се добро појачала и жели у доигравање. Биће тежак задатак, гостујемо у Нишу и Јагодини, дочекујемо Кикинду и Аранђеловац. Делују као кључне утакмице поменуте, но свака је важна јер свака вреди два бода. Тренерски посао је стресан, али ја рукомет волим, желим напредак и радујем се свакој утакмици. Сваки противник је прича за себе коме приступам аналитички, свака је посебан изазов, загонетка коју желим да решим, а решење води ка победи, страха не сме да буде.
Колико ће бити промена у концепту игре?
- Концепт и тактика зависе од карактеристика играча са којима располажете. Претрпели смо промене, пре свега у бековској линији, има их и на крилу, те измена мора бити. Желим да играмо брзо, ефектно и да тако наградимо наше навијаче, најверније у држави, за сву подршку, наравно, уз победе.
У Управи наглашавају како је циљ афирмација младих играчица?
- Апсолутно је то један од задатака. У Костолцу су показале колико могу. Имамо добру школу, стручњаке који раде са њима, мој помоћник Дејан Шобић је део тренерског кадра и познаје јако добро могућности свих млађих играчица. Најбољи, најефикаснији начин да клуб траје је ослањање на сопствену школу, а задатак тренера је да пружањем шансе изданцима школе мотивише друге, млађе да се укључе у рад, да кроз квантитет добијемо и квалитет.
Хоће ли бити још промена у играчком кадру?
- Ивана Пријовић неће бити на располагању до краја сезоне, ситуација са Маријом Лојпур је недефинисана, но не тренира и мислим да ни на њу више не рачунамо. Ситуација око Томковић и Качаревић је позната. На другој страни много ће нам значити искуство и знање Сузане Ћубеле, квалитет Стаменић, повратак Станисављевић у клуб, а очекујем још једно или два појачања, у руководству раде на томе.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa