Инфо

15. март 2018.15. мар 2018.
Скар
Финална конференција пројекта „Сакупљажа, калкулажа, амбалажа и рециклажа“

Скар

Стручна хемијска и текстилна школа једна је од десет школа из Србије која је учествовала у пројекту СКАР. Ову школу је представљала ученица Анђела Боројевић, под патронатом наставника Александра Николића. Пројектне активности су осмишљене да едукују, информишу и активно укључе средњошколску популацију у решавање проблема у вези са управљањем амбалажним отпадом и да их квалификује за будуће учешће на пројектима из области управљања отпадом и заштите животне средине.
У свакој школи је одржана по једна радионица у склопу које је представљена основна проблематика управљања отпадом, као и еколошки и здравствени проблеми који настају услед неадекватног управљања амбалажом. Такође, ученици су обучени да прорачунају количине продукованог амбалажног отпада у својој општини и школи, да финансијски валоризују вредност амбалажног отпада, као и да предузму конкретне акције по питању промоције рециклаже амбалажног отпада. Као конкретан резултат учешћа школа у пројекту СКАР неке од школа су направиле промотивне видео материјале, презентације где су ученици настојали да објасне како се правилно одваја амбалажни отпад.
У склопу пројекта, поред презентација школа, учесници конференције обилазе лабораторију за мониторинг отпадних вода у оквиру Факултета техничких наука. Ученици су имали прилику да се упознају са начином узорковања отпадних вода и са начином одређивања одређених параметара помоћу уређаја-атомски апсорпциони спектофотометар. Након тога следи обилазак Новосадске депоније, где се налази постројење за сепарацију отпада.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa