Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
“Какав куплерај”
Премијера представе у Шабачком позоришту

“Какав куплерај”

Поводом премијере представе “Какав куплерај” одржана је конференција за новинаре у Шабачком позоришту. Комад је урађен по тексту Ежана Јоанеска из 1972. године, а режију потписује Иван Вуковић. Представа говори о преиспитивању појединца и друштва након још једне револуције, где се ништа суштински не мења.
- “Какав куплерај” је духовита авантура једног усамљеника. Заправо “Усамљеник” је назив романа по коме је настао позоришни комад. Ежен Јоанеско је осетио потребу да роман пренесе на позорницу. Прича је о човеку који постаје богати наследник и живот би требао да му буде савршен након тога. Међутим, богатство га још више удаљи од људи. Он, нажалост, до краја представе пропусти све прилике да се споји са неким – рекао је редитељ Иван Вуковић и додао да су током рада на представи покушали да обухвате актуелне друштвене теме.
- Покушали смо да покријемо моралне, медијске, политичке и многе друге куплераје. У форми која је заправо другачија. Дотакли смо се теме малих људских продавања. Како себе, тако и других. Код нас, нажалост, новац може све да купи што робове, што клонове и то притом са јако мало пара. Тако да смо се бавили тиме, да видимо где је та представа данас. Јоанеску је духовит писац и код њега све подлеже смеху, не постоји ништа што је толико свето да се не сме томе насмејати. Не постоји ништа толико важно да не би могло да му се промене темељи и да ли је стварно важно или је то наша митоманија. Он куплерај види на све стране и надам се да смо урадили добру и духовиту представу – рекао је редитељ.
Шабачко позориште наставља са традицијом промовисања добрих представа у својој продукцији. Вршилац дужности директора Александар Станковић истакао је да театар озбиљно ради на припреми и изведби нових позоришних комада публици.
- Годину смо започели врло амбициозно и тако смо наставили. У априлу имаћемо две премијере у нашој продукцији. Прва је поменути позоришни комад “Какав куплерај”, у ком поред стандардног шабачког ансамбла у представи игра и гостујућа глумица Миња Пековић. Друга представа је “Бановић Страхиња”, чије прво извођење је такође планирано за месец април - навео је в.д. директора Александар Станковић.
Премијера представе “Какав куплерај” је заказана за 5. април у 20 часова.
М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa