Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
НЕ ТАКО ТИПИЧНА СРПСКА ПРИЧА

Живим своју бајку

За успех у Србији није увек потребна ни политичка подобност ни добро породично залеђе. Некада је довољна жеља, упорност и вера у себе.
Бранислав Лазаревић остварио је свој српски сан. Жеље су му биле веће од могућности које је имало дете из просечне трговачке породице. Зато је одлучио да узме судбину у своје руке. Уместо да чека да му родитељи дају новац за одећу, изласке, летовања, пронашао је начин да заради сам. Радећи за једну инострану компанију која се бави каталошком продајом, пре 30. године стекао је статус једног од важнијих људи ове фирме у Србији.
-Моја прича о успеху почиње од моје 16. године, када се у мени појавила жеља за финансијском независношћу, слободом живљења, путовањима. Када су се појавили снови. Жеља да променим ту тренутну, нимало лепу реалност ме ниједног трена није напуштала. Нисам имао јасно дефинисану визију чиме ћу се бавити, али сам знао да не желим да будем просек, каже Бранислав.
Млади Шапчанин истиче да је врло битно ценити и волети себе, имати високо мишљење о себи и да свако треба да зна да заслужује најбоље. Наравно, ту не мисли на ароганцију, егоизам, надмености и охолости.
-Како видите себе тако ће вас и други видети. Ви сте оно што верујете да јесте. Маштао сам о послу који ме неће ставити у калупе устајања рано ујутро, осмочасовног радног времена, шефова, фиксних годишњих одмора. Желео сам да сам себи одређујем висину зараде, да будем у покрету, да путујем када и где пожелим, да упознајем нове људе, нове културе, да некоме измамим осмех, срећу, наводи Бранислав.
Поделивши своје снове са окружењем, како то обично бива, наишао је на подсмехе, али то га није обесхрабрило. Аутентични став га је гурао напред.
-Бити аутентичан не значи разликовати се од других. Бити аутентичан значи занемарити очекивања других о томе ко ви треба да будете. Одједном се појавила особа која ми је понудила могућност сарадње са једном мултинационалном компанијом директне продаје која заправо пружа све што ја желим. Понуду сам прихватио оберучке и моја бајка је почела, прича Бранислав.
Веома брзо успеси су се почели низати, један за другим. Истиче да успеси нису долазили сами од себе, него су били микс љубави према ономе што ради, посвећености, упорности, вере и страсти.
Са 22 године стекао је статус директора. Завршио је факултет, одрадио праксу у канцеларији државног предузећа, што му је још јасније дало слику о томе да то није оно што жели и да се налази на правом путу.
Пословна путовања су га одвела у бројне земље Европе, а захваљујући оствареним контактима више пута је боравио у Тунису, а летос и десет дана у Ирану. Следеће што има у плану је путовање у Нигерију, код пословних сарадника.
-Када сте заиста оно ко јесте и када сте у складу са својим жељама и када то што радите радите из срца, успех је загарантован. Свако од нас је прича за себе и свако од нас сања снове „другачије боје“, поручује Бранислав.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa