Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
МАГАРАЦ СИМА  УЗНЕМИРИО ДР ПАЈИЋА
ШАБАЧКИ НАПРЕДЊАЦИ НАЈАВИЛИ ТУЖБЕ ПРОТИВ АУТОРА
ЕМИСИЈЕ “ДОБАР, ЛОШ, ЗАО” ТВ ШАБАЦ

МАГАРАЦ СИМА УЗНЕМИРИО ДР ПАЈИЋА

Доста смо били трпељиви и пустили медије да раде свој посао – изјавио је Пајић. Чист фашизам шабачких напредњака, одговара Марко Видојковић, један од аутора емисије
Повереништво Српске напредне странке у Шапцу згрожено је начином на који се у емисији “Добар, лош, зао” коју на ТВ Шабац воде Ненад Кулачин и Марко Видојковић, јавно прича на подругљив начин о државним функционерима, а фотомонтаже се користе као политичко оружје.
Повереник др Александар Пајић и народни посланик СНС Блажа Кнежевић саопштили су овакав став на конференцији за штампу на коју, из њима познатог разлога, редакција “Гласа Подриња” није позвана.
- Да ли је нормално да у тој емисији председник републике буде стављен у фотомонтажу са магарцем? То је пораз слободе медија, то је недопустиво у медијској слици. Напомињемо да су ту извргнути руглу, сем председника републике, и највиши функционери СНС који озбиљно и одговорно раде свој посао – рекао је повереник СНС за Шабац др Пајић.
У питању је стална рубрика “Магарећи кутак” у којој гости коментаришу смешне и чудне изјаве које су изречене протекле недеље, и у оквиру прилога стоји слика магарца Симе који је заштитни знак ове емисије.
Шабачки напредњаци су рекли да ће поводом емисије “Добар, лош, зао” правду потражити на суду и у РЕМ-у, како би “спречили даље ширење дезинформација и монтираних материјала који вређају руководство СНС”.
- Доста смо били трпељиви и пустили медије да раде свој посао – изјавио је Пајић на тој конференцији.
Један од аутора ове емисије, којег на Јутјубу прати више од 50.000 гледалаца у просеку, каже како му је “драго што је њихова емисија изазвала чистокрвну фашистичку реакцију напредњачких безумника”.
- Они везе немају с тим шта је демократија, шта је слобода говора, а нарочито шта је сатира. Наставићемо да их сатиремо нашим хумором још жешће него пре овог инцидента – рекао је Видојковић.
Овај тандем је на свој начин одговорио Пајићу у емисији која је емитована прошлог петка и поручили шабачким напредњацима да се не плаше њихових претњи, али да се плаше да их не тужи друштво за заштиту животиња.
- Имамо рубрику са магарцем Симом који је племенита животиња, а често га злоупотребљавамо стављајући га у контекст са разним људима са којима можда не би волео да има икакав контакт. Шабачки напредњаци су весела дружина која покушава да се како тако нађе у милости свог председника пошто су једини у Србији без икаквог успеха на политичком пољу. Чини ми се да су они ти који су у страху, јер се ми веселимо овој бесплатној реклами. У страху су, јер сада председник државе треба да се бави њиховим додворавањем, уместо да ради брже, јаче и боље за нашу Србију – поручили су у емисији.
Да не умеју да поднесу сатиру и критику показали су шабачки напредњаци и то тек када су и сами постали предмет емисије. “Добар, лош, зао” је до сада имала 45 издања, а повереништву напредњака је засметала тек 44. епизода у којој је у “Магарећи кутак” стављена изјава др Пајића у којој он није могао да наведе ниједну позитивну ствар коју су у протеклом мандату урадили за Месну заједницу Доњи шор.
Њима се прикључио и Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС и председник општине Уб, који је демантовао своје странчке колеге из Шапца и рекао да странка неће да тужи ТВ Шабац и ауторе спорне емисије.
- Та двојица су маргиналци, шарлатани које нико у Београду не зарезује ни две суве шљиве. Један стави лептир машну и мисли да је леп и занимљив, а другог не могу да пробуде до шест сати послеподне. Они умеју само да мрзе – рекао је Глишић.
Како су нам рекли аутори, они настављају са својом емисијом без икаквих проблема, спремају нови одговор шабачким напредњацима, и најављују нашег познатог глумца Бранка Цвејића за следећег госта.
Правда за Симу
Одмах по објављивању информације са конференције за штампу, реаговале су друштвене мреже и одмах се једна порука издвојила, а то је _ Правда за Симу.
- Јадан Сима. Жао ми магарца. Срам вас било што вређате Симу. То је увреда за Симу. Сима је мегазвезда за напредњаке… - само су неке од порука које су м огле да се виде на интернету.
Е. Г. П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa