Инфо

29. март 2018.29. мар 2018.
ДИЗАЈНЕРКА НАКИТА МАРИЈА АРСЕНОВИЋ

Када сан постане успешан посао границе више не постоје

Сам пут је обележен успонима и падовима. Међутим, сваки проблем се да кориговати и решити. Најбитније је бити самосталан, вредан и ни по коју цену не одустајати од својих жеља, јер ако поштено и марљиво радите било који посао успех стиже загарантовано
Дефиниција успеха сигурно има колико и људи на овој планети. Сви имамо циљеве којима тежимо и чија нас реализација испуњава срећом. Међутим, оно у чему би се највећи део популације западног света сложио је да успех представља радити и живети посао који волиш. Још ако се тај сан оствари у Србији сатисфакција појединца бива још већа.
Једна од срећница којој је ово успело је Марија Арсеновић из Богатића, дизајнерка накита и модних аксесоара која живи и ради у Београду, а чији су комади завршили улепшавајући даме из земаља окружења, Европе, Канаде, Блиског Истока.
Са дизајном накита Марија је почела пре шест година. Мотив јој је био добра перспектива посла јер жене увек теже лепоти, док је инспирација за стварање доступна свуда.
-Одлучила сам се за дизајн накита јер је тада када сам ја почињала био јако мало заступљен у смислу оригиналности ханд маде израде, углавном се радило о фабричким комадима. Инспирацију проналазим у одевним комбинацијама модних компанија, блогера и славних личности, као и неким материјалима који су изгубили првобитну употребну намену, али се од њих може направити добар комад, попут стакла, дрвених перли, дугмади, трака... - каже Марија.
Учествовала је на бројним београдским изложбама под окриљем Уметничких центара града Београда и у склопу важних мачванских манифестација. Њене минђуше, огрлице, брошеве, рајфове, каишеве, носе пре свега успешне, пословне жене аутентичног стила, али и жене са сцене приликом снимања спотова, реклама, блогова, позоришних представа.
-Идеја ми је била да привучем девојке које прате трендове у престоници и врло брзо сам у томе успела и нашла купце и клијенте за сарадњу. Поред Србије накит сам до сада извозила у Катар, Немачку, Канаду, Словенију, Хрватску - објашњава Марија, а колико је поверење међу клијентима стекла говоре и бројне похвале пристигле од купаца за њен савестан, брижљив и предан приступ изради накита, али и пословима који се тичу самог маркетинга (фотографија, присуство на друштвеним мрежама) и испоруке.
Иако се за Марију може рећи да је брзо од реализације идеје стигла до сигурних прихода, тај пут није био ни мало лак. Највеће препреке су јој биле у проналажењу материјала јер је тржиште репроматеријала у Србији уско, повезивање са медијима и безбедан начин слања накита.
-Цео пут је био обележен успонима и падовима. Међутим, сваки проблем се да кориговати и решити. Најбитније је бити самосталан, вредан и ни по коју цену не одустајати од својих жеља, јер ако поштено и марљиво радите било који посао успех стиже загарантовано - поручује Марија, чији се успех не мери само у броју проданих комада накита већ и броју девојака којима је помогла да крену њеним стопама.

Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa