Инфо

19. април 2018.19. апр 2018.
Заједно мењамо нашу стварност
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ОБИШЛИ РАДОВЕ У ВРАЊСКОЈ, ДУВАНИШТУ И СИНОШЕВИЋУ

Заједно мењамо нашу стварност

“Не постоји могућност у нашој држави да грађани на најнепосреднији могући начин кажу шта је права народна воља. Пошто је таква прилика дата и постоји у Шапцу, хајде да је сви заједно искористимо”, каже Зеленовић
Протекле седмице градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је са својим сарадницима Горњу Врањску, Дуваниште и Синошевић, како би разговарао са мештанима и испратио напредак радова изгласаних на референдуму на непосредном изјашњавању трећег децембра.
Горња Врањска
За уређење центра Горње Врањске у шта спада реконструкција тротоара, изградња два паркинг простора, изградња аутобуског стајалишта, уређење простора око споменика и изградња прилазне саобраћајнице испред месних заједница издвојено је 1.136.040 динара.
Од средстава који се враћају од пореза на имовину у Горњој Врањској већ су урађена улична осветљења, реконструкција цркве и сређивање неасфалтираних путева, а почетак нових радова и резултати су већ видљиви. Свака Месна заједница добиће прилику да одлучи шта је за њу најважније.
- Град ће и ове године спроводити референдуме где ће Шапчани у 60 месних заједница одлучивати о преко два милиона евра. Ја их овим путем позивам да се укључе и да почнемо да мењамо нашу стварност. Оно бих такође напоменуо, а мислим да је јако важно је да се ми бавимо битним питањима за даљи развој града – истакао је Небојша Зеленовић и подсетио на постојање ситуације која није добра.
Јелена Топаловић Петровић, помоћник градоначелника за укључивање грађана, позвала је грађане да се упишу у списак учесника или да потпишу изјаву у својој Месној канцеларији.
- То важи и за градске и за приградске Месне заједнице. Посебно апострофирам да би наши суграђани у градским месним заједницама требало да се адаптирају и не само да се упишу у списак учесника него и да увелико размишљају о томе шта би могли да формулишу као потребе своје месне заједнице. Своје потребе треба да предложе у поступку непосредног изјашњавања – истакла је Јелена Топаловић Петровић и додала да је у овом тренутку до 25. априла, активан позив за подношење предлога у Месној заједници “Штитар” а полако ће почети са објављивањем осталих јавних позива.
Синошевић
У Синошевићу је у току реконструкција Дома културе који је претходних 20 година пропадао. Реконструкција укључује обијање малтера са унутрашњих и фасадних зидова и малтерисање истих. За ове радове издвојено је 380.000 динара. Према речима Николе Павловића, председника Месне заједнице “Синошевић” мештани Синошевића су препознали потребу да се у склопу уређења села уреди и Дом културе, али ту није крај.
- У плану нам је и сређивање ограде око Дома културе и осветљење споменика. Дечје игралиште смо већ урадили, а планирамо и осветљење парка, како бисмо имали лепо игралиште за децу и омладину. Пошто вишак новца можемо да инвестирамо даље, Савет Месне заједнице одлучио је уз подршку грађана да извучемо на Макевића и Јездимировића малу 220 кубика ризле, тако да смо им поправили пут –истакао је Никола Павловић.
Градоначелник Небојша Зеленовић је при уласку у процес непосредног изјашњавања обећао да ће све оно што мештани изгласају бити урађено.
-Ево то се сада види. Морам да изразим задовољство чињеницом да су мештани у Синошевићу хтели да уреде свој дом Културе и тиме покушали да успоставе једну тачку у којој ће се сви окупљати и проводити време. Ни ја нити било ко из Београда не можемо да кажемо шта је најбоље за мештане Синошевића или било ког другог Поцерског села. Колико је ова политика добра и колико доброг доноси свима показује и чињеница да су мештани Синошевића одлучили да плате више пореза ове године, него претходне – истакао је Небојша Зеленовић.
Дуваниште
Група грађана у Дуваништу предвођена Александром Беговићем предложила је шљунчење путева у атару што је добило подршку на референдуму, а радови су у току.
-Изузетно смо захвални градоначелнику и Градској управи на постигнутом договору око извођења насипања путева. Мештани Дуваништа су јако задовољни, а радови теку по плану. Ове године ћемо се сигурно укључити у референдум, а неки од предлога су уређење тротоара и Дома културе – истакао је Александар Беговић.
Градоначелник Небојша Зеленовић подсетио је да оваква политика не постоји нигде у Србији и да је треба искористити.
- Не постоји могућност у нашој држави да грађани на најнепосреднији могући начин кажу шта је права народна воља. Пошто је таква прилика дата и постоји у Шапцу, хајде да је сви заједно искористимо – истакао је Небојша Зеленовић.
Опозиција на ниским гранама
- Опозиција у нашем граду је пала на ниске гране. Уместо да у свим добрим стварима које се дешвају у Шапцу учествују, они напротив, не да не учествују већ доводе до тога да се стално износе неистине, лажи, клевете и увреде, а од тога Шапчани немају баш никакву корист. Уместо да се заложимо сви да се уради аутопут, две саобраћајнице, да учествујемо заједно у укључивању што већег броја наших суграђана у одлучивање, ми имамо непријатну и тужну ситуацију у којој је Напредна странка у Шапцу пала на најниже гране. Оно што ја видим као реалност је да су то полако почели да увиђају и представници у њиховој одборничкој групи који их све више напуштају, а то су заправо прави представници грађана који у парламенту треба да заступају идеје даљег развоја нашег града – истакао је Небојша Зеленовић.
К.Јекић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa