Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
Уручена Интегрисана дозвола (IPPC)
Компанији ЗОРКА КЕРАМИКА

Уручена Интегрисана дозвола (IPPC)

У складу са пословном политиком лидерства у иновацијама, ЗОРКА КЕРАМИКА је успела да добије веома важну потврду улагања у највише стандарде пословања и бриге за животну средину. Интегрисана дозвола потврђује опредељење компаније за уштеду природних ресурса, минимизацију и рециклажу отпада и смањење емисије загађујућих материја. Ово су битни параметри усклађености пословања компаније ЗОРКА КЕРАМИКА са прописима Републике Србије и највишим стандардима Европске уније.
Интегрисана дозвола за превенцију и контролу загађења животне средине (IPPC - integrated pollution prevention and control) коју издаје Министарство заштите животне средине, додељена је компанији 25. априла 2018. године, у складу са Законом о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине. Интегрисана дозвола подразумева да компанија рационално управља ресурсима, делује на извору загађења и обезбеђује услове за смањење емисија у складу са дефинисаним вредностима Најбоље доступне tehnologije (BAT – Best available technology).
„Велика је част и задовољство бити тек 12. компанија у Србији којој је Министарство издало интегрисану дозволу. Пуно труда, рада и залагања свих запослених у компанији је требало да обезбедимо све захтеве Закона, уредби и прописа који дефинишу добијање Интегрисане дозволе. Још једном смо показали да смо лидери у иновацијама и да мислимо, како о обавезама, тако и одговорностима које имамо према грађанима Србије и заједници. Такође, ово је важан корак у развојним плановима компаније за проширење производње и стављање новог постројења у рад у наредном периоду чиме обезбеђујемо позицију на међународном, али и домаћем тржишту и после 2020. године, до када је рок за добијање интегрисане дозволе за све компаније које желе да извозе на тржиште Европске уније. ЗОРКА КЕРАМИКА наставља да подиже ниво квалитета производа и услуга уз висок степен друштвене одговорности за животну средину“ рекао је Петар Миљковић, директор Зорка Керамике.

ПР

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa