Инфо

24. мај 2018.24. мај 2018.
Бизнис планирање
СТАРТИТ АКТИВНОСТИ

Бизнис планирање

Протекле седмице у Стартит центру у Шапцу, одржао се низ интересантних догађајаја од којих је један трећа и последња СИА радионица о друштвеном предузетништву са темом “Бизнис планирање”. Учесници су на радионици савладали теоретске оквире бизнис планирања али и развили конкретан бизнис план, најосновнијег типа. Документ који су развили може им користити за усаглашавање унутрашњих капацитета и циљева њиховог предузећа, као и за представљање своје бизнис идеје потенцијалним инвеститорима.
Према речима Еме Степановић, координаторке програма СИА, овај програм се одржава сваке године у тринаест градова у Србији.
-У Шапцу смо причали са младима о друштвеном предузетништву. Друштвена предузећа као и свака друга функционишу на тржишту и остварују профит, али су друштвена због тога што помажу заједници. На овом предавању, помагање заједници је била примарна тема, заједно са караваном радионица. Отворен је СИА конкурс на који могу да се пријаве млади људи до 30 година, а који се завршава за десет дана. На њему млади могу да пријаве своје бизнис идеје које ће помоћи заједници. Ако уђу у десет финалиста, од нас добијају бесплатну менторску и финансијску помоћ и подршку за развијање своје бизнис идеје, али и пут у Грузију – истакла је Ема Степановић.
Осим Бизнис планирања, протекле седмице у Стартиту, одржан је и последњи термин курса 3дс Маџ, на ком су учесници имали прилику да рендерују модел, да споменуту слику припреме за штаму и приказ на интернету. Такође, Стартит центар Шабац, придружио се Ноћи музеју у којој су посетоци имали прилику да завире у свет нових и старих технологија.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa