Инфо

31. мај 2018.31. мај 2018.
Град отвореног срца
КОНВЕНЦИЈА ФЕДЕРАЦИЈЕ ЕВРОПСКИХ КАРНЕВАЛСКИХ ГРАДОВА У ШАПЦУ

Град отвореног срца

Чланови Федерације европских карневалских градова одабрали су Шабац за своју годишњу конвенцију која је почела у суботу, а трајаће наредних седам дана. Више од 130 чланова Федерације из 25 земаља борави у нашем граду.
У име пријатељства и успешне сарадње гости су у суботу у Великом парку засадили стабла, свака од земаља учесница по једно стабло.
Акцији се придружио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и истакао да су добри показатељи за град чињенице да су смештајни капацитети попуњени и да је у Шапцу пуно туриста.
-Јако је добро што је Шабац постао место окупљана у ово доба године кад ми имамо шта да покажемо. У граду је пуно туриста, сва лежећа места у хотелима су заузета. То су добри показатељи за наш град. Оно што ми можемо да учинимо као Шапчани то је да се наши гости овде осећају пријатно, да покажемо да смо град отвореног срца, пуни пријатељства, а доказ су и ова стабла која ће остати као успомена на све госте који су дошли у град, рекао је градоначелник Зеленовић.
Након садње дрвећа у Великом парку, чланови Федерације европских карневалских градова кренули су са трупама у карнвалској поворци ка градском тргу где је званично отворена конвенција. На тргу је наступило 18 карневалских група из Шапца, Беле Цркве, Пожаревца и Словеније.
Радушко Јанковић, организатор Конвенције, казао је да је у Шапцу тренутно 130 чланова Федерације европских карневалских градова, а да се у наредним данима очекује још 20 учесника.
Организатори ће им показати природне лепоте околине Шапца, упознати их са историјом овог краја, али и околине Београда и Новог Сада.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa