Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Обележено роћење Светог Јована Крститеља

Ивањдан у Накучанима

Црква у Накучанима у суботу је обележила крсну славу, Ивањдан, празник којим се обележава рођење Светог Јована Крститеља.
Свечаној литургији у накучанској цркви присуствовали су мештани Бојића, Синошевића и Накучана, представници Градске управе града Шапца и градоначелник Небојша Зеленовић.
У име црквеног одбора, старешина храма, свештеник Бранко Илић, уручио је градоначелнику Шапца захвалницу, за помоћ цркви и помоћ приликом градње новог парохијског дома у Накучанима.
-Лепо је видети пуно двориште и пун храм, а драго нам је што је и први човек нашег града имао времена да дође и подели празнични дух са нама. Прослављање празника нам даје прилику да се окупимо у овако великом броју. Данас славимо велики празник, а ова слава је доказ да смо ми на правом путу. Следећа годинама нам је јубиларна, 140 година од када је озидан овај храм и надам се да ћемо тај јубилеј достојанствено обележити, напоменуо је свештеник Бранко Илић.
Продан Панић, одборник у Скупштини града Шапца, је рекао да је веома поносан што је велики број верника дошао у Накучане. Он је напоменуо да се ово село, последњих неколико година, развија, али да они, као мештани теже да се поправи инфраструктура и услови за живот, како би млади остајали у селима.
Идеју о останку младих у шабачким селима подржао је и Горан Аврамовић, председник црквеног одбора у Накучанима. Он је пожелео да следеће године, када буду обележавали 140 година храма, на Ивањдан, у цркви буде још више верника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa