Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

Седам шампиона

Регионална А1 ватерполо лига свакако је једна од најјачих у Европи, а по једном параметру и без премца на старом континенту. Наиме, ВК “Шабац” ће се наћи међу седам некадашњих шампиона Европе, што је више од било које друге лиге.
Последњи шампион је дубровачки “Југ”, титула 2016. је четврта у историји “југоваца”. Дубровник је боравиште и за три последња, узастопна пехара регионалне лиге. Осим њих, у А1 рангу су: “Младост” (Загреб) и “Партизан”, седмоструки шампиони нашег континента, последњи пут 1996, односно 2011. године, “Јадран” (Сплит), најбољи у два наврата, почетком деведетих, као и “Црвена Звезда”, “Приморац” (Котор) и ПОШК (Сплит) једноструки шампиони, редом: 2013, 2009. и 1999.
Уз 23 пехара првака Европе, А1 “чува” и десет сребрних медаља са финала елитног клупског такмичења, односно три трофеја ЛЕН купа. Број домаћих титула тешко је и одредити. Слободно се може рећи да је “Шабац” у великој мањини клубова без титуле шампиона Европе у елити региона. Уз овдашњи клуб, ту је још само “Морнар” (Сплит) и “Јадран” (Херцег Нови).
До сада је одиграно десет сезона Регионалне лиге. Најуспешнији је “Југ” са четири титуле, ријечко “Приморје” има три, “Јадран” (Херцег Нови) две, а “Про Реко” се радовао једном.
“Шабац” је на регионалном нивоу наступао у претходне две сезоне. У А2 лиги, пре две године освојио је треће, а претходне друго место. Кроз бараж против “Будве” домогао се највишег ранга.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa