Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
Испуњена жеља
НАТАЛИЈА У ПОСЕТИ ДАЧИЋУ

Испуњена жеља

Децу која се лече на онкологији у Београду редовно посећују познати како би им бар мало олакшали болничке дане. Углавном су то спортисти, глумци, певачи. Некада и деца изразе жељу кога би волели да упознају, а лекари се потруде да им ту жељу испуне.
Шеснаестогодишња Наталија Лазић из Лојаница, о којој смо већ писали, разликује се од друге деце. Прво је желела да упозна адвоката Тому Филу, што јој се пре неколико месеци и остварило, а недавно је докторима открила да би волела да упозна министра иностраних послова Ивицу Дачића.
Начелница онкологије контактирала је кабинет министра и посета је договорена првом приликом када Дачић буде слободан због министарских обавеза, а Наталија због лечења. После десетак дана уследио је позив Наталији да буде гост у Министарству.
По Наталију и њену мајку Слађану у уторак је послат аутомобил Социјалистичке партије Србије, а када су стигле министар је прекинуо састанак на ком је био.
-Човек је сасвим природан. Какав је на телевизији такав је и уживо. Видело се да му је у пар наврата било баш тешко, да је хтео да заплаче. Није се чудио што хоћу да се бавим политиком и адвокатуром јер се у овим годинама деца граде као личности. Мој лични утисак је да је он добар човек и прави господин. Вриштим од среће у себи, рекла је Наталија после сусрета са министром, који је обећао да може да рачуна на њега уколико јој затреба било каква помоћ.
Дачић је Наталији уручио симболичне поклоне и руковао се са њом поред заставе, као што то чини приликом пријема страних државника. Несвакидашњем састанку присуствовао је и функционер СПС Вања Вукић. Наталију је посебно изненадило то што су Дачић и Вукић знали доста тога о њој, што говори да овај сусрет нису схватили као формалност.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa