Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
СРЕДЊА КОЦЕЉЕВАЧКА ШКОЛА НА ПОЧЕТКУ ЈОШ ЈЕДНЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Школа никад пунија

У понедељак је школско звоно означило крај распуста и за средњошколце у коцељевачкој Средњој школи. Своје образовање у овој установи стицаће 140 нових ђака у четири подручја рада: машинство и обрада метала, пољопривреда и производња хране, економија, право и администрација и личне услуге.
Ову школу у новој школској години похађа укупно 457 ученика распоређених у 18 одељења.
Према речима директора Верољуба Матића ова установа спремно је дочекала средњошколце. Није било потребно уложити много труда у припрему школе за почетак нове школске године јер је објекат у потпуности реновиран пре две године па је сада и само одржавање школе много лакше.
Оно што са поносом истичу јесте тимски рад , дух заједништва и осећај припадности који мотивишу запослене за додатна ангажовања и ван области за коју су задужени па зато не чуди да су управо они у великој мери учествовали у изградњи гараже-радионице у оквиру школског дворишта.
–Доста радова на самом објекту су извели запослени у овој школи на основу претходно израђеног пројекта, уз надзор и стручну помоћ мајстора. Он је сазидан и покривен. Сада имамо спреман објекат од 60-ак квадрата који нисмо имали. Ученици са посебним потребама су до сада имали озбиљних проблема у извођењу практичне наставе јер због неприлагођености радионица ван школе нису могли да примењују теоријска знања и да стичу практичне вештине. То ће се сада променити јер се и о томе водило рачуна- истакао је Матић.
Опремљеност школе задовољава све предвиђене стандарде за ефикасно извођење наставе. Наиме, школа поседује потпуно опремљен кабинет за фризере. Кабинети за машинску струку пружају одличне услове за практичну наставу већ годинама у назад. У последње време унапређени су и услови за боље функционисање пољопривредног газдинства у оквиру школе које обухвата 16 хектара.
У овој образовној установи напомињу да је веома мали проценат нестручно заступљене наставе и то када је реч о професорима физике.

В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa