Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ ЗОРКЕ
ШАПЧАНИ АПСОЛУТНИ ЕКИПНИ ШАМПИОНИ

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ ЗОРКЕ

После бројних титула, појединачних и екипних у појединим категоријама, Шапчани први пут освојили трофеј апсолутног екипног шампиона државе и тиме на бриљантан начин окончали сјајну сезону - У новембру прослава 70 година постојања клуба. Наредна година предолимпијска, кључна за норме
У сезони јубилеја, велике годишњице клуба, години у којој су Шапчани стизали до највећих титула, Србију одржавали у врху светског кајака, лету када су падали и светски рекорди, завршетак сезоне није могао бити другачији од гламурозног када су титуле у питању.
Нема категорије, узрасне, где Шапчани већ нису подизали пехар екипног шампиона Србије, а ове 2018. године, попуњено је једино упражњено место у трофејној витрини нашег спортског колектива. Дуго спремано место за пехар свеукупног, апсолутног шампиона Србије у екипној конкуренцији, сада ће бити попуњено великим, сребрним пехаром, знамењем које заокружује невероватну сезону. Велики, чинило се непобедиви Таркет коначно је „пао“ и сада су спортски пријатељи из Бачке Паланке морали пружити руке бољима.
- Сјајна година заокружена на јаком Првенству Србије где су сви дошли да ставе тачку на сезону. Увек је државно посебно, нема калкулација јер се нема за шта чувати. Много пута смо били на корак од Паланчана, увек је разлику правила једна трка, један резултат. Борба је и сада била сјајна, овом двојцу се придружило још неколико изуезтно спремних екипа, те је успех толико већи – истиче тренер Милан Ђенадић.
Уз свеукупну титулу, остварену у конкуренцији 26 клубова, 600 такмичара, у 161 трци на Савском језеру у Београду, победнички пехар су однели и кадети шабачког клуба, док су сениори и јуниори вицешампиони.
- Разлика је мала и зато је титула слађа. Нама је пауза до 1. октобра, а онда крећемо најјаче у „напад“ на 2019. годину. То је предолимпијска година и тада се постиже главни део норми. Још није готова сезона за Зорку, наших седам младих такмичара путује у Пјештане на “Олимпијске наде“. Имамо велике планове, амбиције и зато нема веће станке – додаје Ђенадић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa