Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
Лето репрезентативаца
Припреме шапца за елиту

Лето репрезентативаца

Припреме Ватерполо клуба Шабац стартовале су пре двадесетак дана, а комплетна екипа никако да се окупи. Ипак, није то последица недисциплине, повреда или нечег негативног, не, узрок је нешто што све у клубу може чинити поносним. Никада клуб није имао толико репрезентативаца у свим категоријама, те обавезе представљања националне селекције одвајају младе и искусне ватерполисте од клупских обавеза.
Ђорђе Вучинић стигао је из Партизана у Шабац почетком лета, но свој потенцијал је недавно демонстрирао на Европском првенству за играче млађе од 19 година. Србија је после убедљивих наступа у групи стала у четвртфиналу. Петерцима смо поражени од Шпаније.
Иако резултат није за памћење, Ву-чинић је био један од наших најбољих стрелаца са значајном минутажом у победама над Холандијом (11:5), Руси-јом (8:5) и Великом Британијом (17:0), односно у поразу од Шпаније.
Недавно се са Светског јуниорског првенства вратио Марко Илић, бек Шапчана коме ће предстојећа сезона бити друга у капици “чивијаша”. Србија је у Мађарској застала на корак од медаље, те је Марко у Шабац донео четврто место. До самог одласка ове селекције на Светски шампионат, у репрезентацији су били и Александар Ераковић, односно Огњен Васовић.
Наравно, беше ово лето које је клубу и граду донело и прво злато репрезентативног “педигреа”. Нови голман Шапчана, Гојко Пијетловић, постао је, четврти узастопни пут, сениорски шампион Европе са репрезентацијом Србије. Гојко и “екипа” “покорили” су све у Барселони.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa