Инфо

27. септембар 2018.27. сеп 2018.
ДОНАЦИЈА РУЖЕ
ПОПОВИЋ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

ДУШЕЦИ ЗА ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ

Протеклог петка, на Малу Госпојину, шабачкој Општој болници „Лаза К. Лазаревић“ стигло је 20 душека за кревете за дечје одељење. Душеци су лична донација Руже Поповић, председнице Фондације „Хумано срце Шапца“, која је свој радни век провела на овом одељењу.
-Сматрам да је здравство епицентар сваког друштва и улагање у здравство је улагање у љуске ресурсе. То је добитак на свим нивоима. Ово је моја друга кућа. Захваљујући срећним околностима дошло је време да се ја одужим овој установи. Трудићу се да помогнем увек када будем била у прилици. Никада нисам прекинула нит која ме везује за Болницу, а нарочито за дечје одељење. Много успомена ме веже за ово место, истакла је Ружа Поповић.
Директор Опште болнице др Слободан Поповић истакао је да Ружа Поповић свакодневно чини добра дела за болницу. Изјавио је да су она и њена породица последње деценије највећи донори ове установе.
-По ко зна који пут Ружа Поповић демонстрира своју хуманост, која превазилази и и оквире града и Србије. Њено херојство је импозантно. Овога пута одабрала је најмлађу популацију. Ова донација ће значајно побољшати услове у служби педијатрије и самом одељењу. Њена енергија и жеља да помогну никако не престају. Оваква помоћ нам је неопходна када хоћемо да унапредимо услове рада и здравствену услугу, рекао је др Поповић и најавио да ће Ружа Поповић учествовати и у акцији допремања 50 кревета и 70 душека из Лугана у Швајцарској. Ова донација ће 5. октобра кренути ка Србији, а помоћ у транспорту пружиће и компанија „Еликсир“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa