Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
У Грушићу почело копање дубинског бунара

За боље снабдевање водом

У Месној заједници „Грушић“, у центру села, у суботу је почело бушење дубинског бунара. Бушење дубинског бунара и куповина потребних прикључака и пумпе је пројекат за који су гласали мештани овог села, на првом непосредном изајашњавању прошлог децембра. За те намене опредељно је 900.000 динара.
Са копањем бунара биће обезбеђена вода за наводњавање њима и напајање стоке, али ће бити решено и питање водоснабдевања школе и Дома културе у овој месној заједници.
Према речима Милисава Томића, мештанина Грушића, захваљујући одлуци Града Шапца да средстава прикупљена од пореза на имовину врати месним заједницима на коришћење, становници Грушића су добили могућност да тај новац уложе у копање бунара.
-Тренутно нам је копање бунара приоритет. Веома нам је важно што ћемо обезбедити да школа добије прикључење на воду и што ће наша деца имати здраву, пијаћу воду. Поред снабдевања водом школе и Дома култура, моћи ћемо и да наводњавамо њиве, рекао је Томић.
Он је додао да је у плану да се сличан бунар пробуши и на другом делу села, како би се омогућило водоснабдевање свих мештана Грушића.
За 900.000 динара, од повраћаја пореза на имовину, обезбеђено је копање дубинског бунара, пумпа, прикључак на струју и трошкови геометра.
На овогодишњем непосредном изјашнајвању Месна заједница „Грушић“ располагаће са 1,7 милиона динара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa