Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
Премијерно изведена представа

Искушење

Представа „Искушење“ на великој сцени градског театра премијерно је изведена протекле недеље. Рађена по роману „Бог, Ђаво и ја“ Драгана Маринковића Француза, за коју је адаптацију, режију и сценографију урадио Иван Томашевић, у копродукцији Сцене „Маска“ и Шабачког позоришта, а уз подршку града Шапца. Дело се бави запитаношћу човека над судбином, реинкарнацијом и покушајима да се добије одговор на животна питања.
- Реинкаранација је само асоцијација и једна од потенцијалних могућности у којима се човек преиспитује. Разматра свој потенцијал за опрост, љубав, саосећање. Свакодневна животна филозофија која нас наводи на размишљање. Да ли смо урадили најбоље што смо могли и да ли би нешто променили да имамо другу прилику. Позориште је огледало живота, оно на уметнички начин указје на животне ситуације, где се на уметнички начин постављају питања и дају одговори за оне који желе те одговоре да препознају – рекла је глумица Анета Томашевић.
Глумачку поставу чине Анета и Иван Томашевић који наводе да је заједнички рад резултирао представом која је наишла на добар пријем код публике након премијере.
- Било је уживање играти. Имали смо малу дилему како ће публика прихватити наизглед филозофску тему, а сада чујемо позитивне коментаре.. „Бог ђаво и ја“, урађена је у Паризу као представа , било је одређених кориговања у тексту како би био прихватљивији за наше гледаоце – истакао је Иван Томашевић.
Toмашевићи су стално у потрази за новом инспирацијом. „Маска“ је већину представа урадила по њиховим текстовима. Они су произашли из дугогодишњег искуства и бављења глумачким послом.
Сцена Маска припрема за фебруар месец ревију представа, а шабачка публика ће моћи поново да погледа и њихово прво остварење „Клара, догодило се нешто неочекивано“.

М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa