Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ - ЈОВАН МАТИЋ ОКС

КАДА СУ СВИРАЛЕ “ЧИВИЈЕ“

О Шапцу и Шапчанима, његовим улицама и институцијама, прошлости и садашњости, кафанама и боемима, корзоу и игранкама, Дудари и Сави, фудбалу и рукомету... причају људи који су део своје душе уградили у мозаик калдрме ове вароши (10)
Ова шабачка прича враћа у шездесете и оне године које су после долазиле, када је група младих музичко забавни живот у овој вароши чинила незаборавним. Оскар, Бане, Влада, Окс, Нена, Лолија, Гоца, Жика, Граде и други, створили су вокално инструментални састав “Чивије“ и ушли у музичку легенду града у коме је музика одвајкада била и остала један од симбола.
- Мој први сусрет са гитаром био је 1962. године када сам је добио од родитеља, ишао сам у основну школу а први учитељ гитаре био ми је чувени Икаш. После сам и сам почео да свируцкам, одлазио у Велики парк где су често свирали Батиша Величковић и Паја Магдић, који су били зачетници те нове музике. Око клупе у парку где су седели окупљало се доста младих и слушали хитове који су само емитовани на појединим радио станицама - прича о музичким почецима Јован Матић, познатији под надимком Окс.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa