21. april 2011.21. apr 2011.
ŠABAČKE PRIČE - JOVAN MATIĆ OKS

KADA SU SVIRALE “ČIVIJE“

O Šapcu i Šapčanima, njegovim ulicama i institucijama, prošlosti i sadašnjosti, kafanama i boemima, korzou i igrankama, Dudari i Savi, fudbalu i rukometu... pričaju ljudi koji su deo svoje duše ugradili u mozaik kaldrme ove varoši (10)
Ova šabačka priča vraća u šezdesete i one godine koje su posle dolazile, kada je grupa mladih muzičko zabavni život u ovoj varoši činila nezaboravnim. Oskar, Bane, Vlada, Oks, Nena, Lolija, Goca, Žika, Grade i drugi, stvorili su vokalno instrumentalni sastav “Čivije“ i ušli u muzičku legendu grada u kome je muzika odvajkada bila i ostala jedan od simbola.
- Moj prvi susret sa gitarom bio je 1962. godine kada sam je dobio od roditelja, išao sam u osnovnu školu a prvi učitelj gitare bio mi je čuveni Ikaš. Posle sam i sam počeo da sviruckam, odlazio u Veliki park gde su često svirali Batiša Veličković i Paja Magdić, koji su bili začetnici te nove muzike. Oko klupe u parku gde su sedeli okupljalo se dosta mladih i slušali hitove koji su samo emitovani na pojedinim radio stanicama - priča o muzičkim počecima Jovan Matić, poznatiji pod nadimkom Oks.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa