Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.

ПИТАЊЕ НЕДЕЉЕ ГЛАСА ПОДРИЊА:

Како коментаришете присуство председника Србије Александра Вучића обележавању Дана примирја у Првом светском рату у Паризу?
Душан Костадиновић, председник Извршног одбора Демократске странке
- Распоред званичника не можемо третирати као поруку упућену Србији, нити у томе видимо ревизију места и улоге у историјском догађају преломном за свет на почетку XX века. То може бити искључиво однос који Француска данас има према односима и актерима који обележавају политичку сцену овог дела Балкана.


Живојин Вулетић, председник Градског одбора Српског покрета обнове
- Пре свега, то је била прилика да се ода поштовање и српском народу, а то поштовање није показала ни Француска, ни наш председник. Рационално, требало је да протестује на лицу места, али и да остане на церемонији. Није у питању његова емоција, него интерес српског народа, који је старији и важнији од сваког председника Србије - бившег, садашњег и будућег.


Божидар Катић, повереник за Мачванки округ Народне странке
- Председник Србије није ни требало да буде у Паризу већ у Београду, као и Енглези. Чим је истакнута застава лажне државе Косово, требало је да упути протестну ноту, најмање. Добио је место тамо где га и виде. Утисак је да је он, такав какав је, успео да највећу победу Србије у историји претвори у пораз због своје болесне амбиције и погрешне перцепције стања у свету и своје важности и битности.


Маја Милићевић, председница Градског одбора Социјалистичке партије Србије Шабац
- Србија је добила недостојно место на церемонији у Паризу. Ако је Хашим Тачи, председник непостојеће државе Косово, уважен местом изнад најважнијих званица, онда смо сви ми заједно понижени. Сматрам да председник Србије добро зна да ли је требало или не да одреагује и како се упућују протестне ноте. Ово је била церемонија којом приликом смо морали да укажемо поштовање како према годишњици завршетка Првог светског рата, тако и према свим нашим жртвама, нашим прецима који су живот дали за слободу. Требало је да испоштујемо тај дан и да покажемо да смо добар и частан народ коме је стало до добрих односа са Француском.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa