Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
ПАУЗА ПРЕД БУРУ
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ПАУЗА ПРЕД БУРУ

До дуже паузе, оне зимске, у Супер лиги ће бити одиграно пет кола, а четири тешка меча очекују Шапчане. Најпре следи гостовање у Крушевцу. Тренутна залиха (не)задовољавајућа
Пажња јавности усмерерна је на репрезентацију, бодовно, можда и из некога разлога више, важне мечеве против Црне Горе и Румуније, а то је прилика да Дарко Тешовић вакум искористи за додатно уигравање тима. Следе јако незгодне утакмице, оне које захтвеају више од максимума како би се обезбедио повољан резултат. Исходиште је јасно, бити изнад опасне зоне на крају календарске 2018. године.
Такмичарски новембар ће затворити гостовање у Крушевцу, старом ривали НАПРЕТКУ. Крушевљани су лоше започели сезону пред коју су имали високе амбиције. Нису на почетку играли добро, али је састав говорио да морају “прорадити”, што се и десило. Изгубли су у Шапцу у другом колу и од Црвене Звезде у петом и то су једина два пораза. Једанаест кола су без пораза, сигурни у плеј оф зони и сигурно су фаворити.
После “чарапана” МАЧВА долази кући, али ће наспрам себе имати један од најквалитетнијих клубова ЧУКАРИЧКИ. Уколико изоставимо ЗВЕЗДУ као најквалитетнији тим лиге, на Бановом Брду игра члан тројке сличних квалитета (РАДНИЧКИ, ПАРТИЗАН, ЧУКАРИЧКИ). У три досадашња суперлигашка меча “брђани” су лако славили против Шапчана.
Из Шапца ће “провинцијски Уругвај” у Нови Сад, на ноге ВОЈВОДИНИ, најнепредвидивијем тиму лиге, домаћин и клуб којег традиција сврстава у врх, али табела не, најављујући тешку борбу за плеј оф.
Од својих навијача у 2018. години “црвено-црни” се опраштају јединим дуелом где је реално очекивати бодове. У гостима је РАДНИК из Сурдулице 9. децембра, директан ривал и значај бодова је јасан.
Фудбалски крај године МАЧВУ очекује на стадиону ПАРТИЗАНА. Домаћин бар јавно мора да чува не баш реалне наде о повратку у борбу за титулу, а да би неко поверовао у то, морају играти практично без грешке, на свом или гостујућем терену.
Вероватно се сви слажу да је победа против РАДНИКА обавеза, а у свим осталим дуелима остављамо свакоме на процену шта је реално. Сваки тим ће после 15. децембра “подвући црту”, но за МАЧВУ је важно да она црта на табели, линија која означава почетак баража за опстанак и елиминације у нижи ранг, буде подвучена испод њеног имена.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa