Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
ХЕРЦЕГНОВСКИ ВЕЛИКАН
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ХЕРЦЕГНОВСКИ ВЕЛИКАН

ЈАДРАН је тим који је сврстан међу четири најбоља клуба ове сезоне и многи га виде на финалном турниру. Најпознатији колектив Херцег Новог жели скором новом пробоју у европској елити. Петковић, Спајић и Гардашевић предводници
Распоред гостовања Шапчана у дебитантској А1 сезони је немилосрдан. Жреб је одлучио да на прва три гостовања овдашњи ватерполисти одмере снаге са три од четири најбоље екипе такмичења. Ништа више од пораза није се могло очекивати ни у Дубровнику, ни у Загребу, а противник Шапчана улогу фаворита има и сада у петом колу. ШАБАЦ гостује Херцег Новом, екипи ЈАДРАНА која је најбољи црногорски тим.
ЈАДРАН ЦАРИНЕ су један од ретких тимова у такмичењу који није био шампион Европе, али далеко од тога да нису имали вредне, историјске резултате на међународној сцени у својој дугој, 92-годишњој историји. У убедљиво најбољој европској лиги, шампионату СФР Југославије побеђивали су чак шест пута, три пута су освајали Куп. Знали су да доминирају и у СР Југославији, СЦГ и Црној Гори. Укупно имају по 13 титула и Купова. Као шампиони Југославије пласирали су у Лигу шампиона 2003. године и стигли до великог финала где су поражени од ХОНВЕДА 7:6 у Будимпешти. Та сезона је најзначајнија у историји клуба. У колекцији су и две титуле Јадранског победика (2010. и 2011. године). За њих су наступали некада: Шефик, Прлаиновић, Удовичић, Ивовић, Гојковић, Јелача, Јановић, Радовић и др.
Овог лета били су на корак од групне фазе Лиге шампиона, али су елиминисано од имењака из Сплита. Наступају у Евро купу где их очекује двомеч против ПРИМОРЦА и свакако су фаворити за полуфинале. Актуелни тренер је и селектор Црне Горе Владимир Гојковић, са којим је успешнос арађивао шабачки стратег Миодраг Мировић. Нови тим предводе: Драшковић, Петковић, Мартин и Филип Гардашевић... У досадашњем току сезоне су против ПРИМОРЦА показали да су најбољи у Црној Гори, рутински победили ЗВЕЗДУ у Београду, парирали већи део меча МЛАДОСТИ у Загребу и поражени кући од ЈУГА. Све осим жеље је на страни домаћих, а шта ће базен рећи показаће меч који почиње у суботу од 19 часова.
ШАБАЦ се додатно припремао за Новљане спарингом у Будви. Растерећење је апсолутно ту после две побед еу четири кола које ШАБАЦ враћају у средину табеле.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa