Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
ЗА ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ ИЗ ОПШТИНСКЕ
КАСЕ ИЗДВОЈЕНА ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА

МОДЕРНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ ПРЕДУСЛОВ РАЗВОЈА

Према речима председника општине рокови за завршетак радова у овом делу Коцељеве су пробијени јер је у питању комплексан и обиман посао
Општина Коцељева је у путну инфраструктуру уложила преко сто милиона динара. Саобраћајнице се реконструишу и асфалтирају не само у њеном седишту већ и у селима.
У току су радови на потпуној ревитализацији Душанове, Косовске и дела улице који Душанову спаја са Доситејевом. Према речима председника општине рокови за завршетак радова у овом делу Коцељеве су пробијени јер је у питању комплексан и обиман посао, али да ће када ова инвестиција буде реализована, то бити једна од најмодернијих и најбезбеднијих улица.
–Вредност радова је неколико десетина милиона динара. Постојеће инсталације се мењају, ради се нова фекална и кишна канализација, нови тротоари, проширује се ширина коловоза са одређеним бројем паркинг места тамо где их раније није било. Заиста ћемо добити једну модерну саобраћајницу каква ова улица и треба да буде јер се налази у непосредној близини школа, вртића, пијаце и ту се бележи велика фреквенција пешака, посебно школараца. Важно је прилагодити је и потребама зелене пијаце, посебно средом када је пазарни дан. У близини је и спортско-рекреативни комплекс и ово је једна веома значајна саобраћајница која би до краја године, ако временске прилике дозволе, требала да буде завршена- изјавио је Душан Илинчић.
Он је додао да ће по свим параметрима нова улица допринети већој безбедности свих учесника у саобраћају, посебно пешака, те да је коловозна конструкција у великој мери завршена.
Коцељевачка општина потписала је уговоре за асфалтирање саобраћајница на још пет локација на подручју општине. У Свилеуви ће модеран коловоз бити урађен на две локације. Радови су планирани и у Брдарици, Градојевићу, у Дружетићу до Бобије...
–Што се тиче Градојевића, кроз ово село пролази асфалт. Међутим, једина школа на територији општине до које он не стиже је у овом селу и надам се да ћемо успети да довршимо оно што је започето, односно да урадимо пут до школе. На овај начин трудимо се да као општина дамо свој пуни допринос развоју села и школства. До краја године наставићемо са радовима у Свилеуви, пут који се ради у етапама по 500 метара, ове године је она нешто мања и износи око 400 метара и са тим делом ћемо доћи до скретања за малу Ристивојчевићи а радићемо и наставак пута од 500 метара на прошлогодишњих пола километра у Брдарици. Завршена је и јавна набавка за изградњу исто толико пута према Крнићу- открио је председник коцељевачке општине и додао да је све што се улаже у путну инфраструктуру издвојено из локалне касе, осим дела новца за изградњу Душанове у чијој реализацији држава учествује са 40 одсто неопходних средстава.
Илинчић је подсетио да је недавно завршено и асфалтирање три пута у Љутицама у сарадњи са ЈП “Србија путеви” те да је и то показатељ да се акценат ставља на села.
–На овај начин смањујемо наше трошкове из буџета на име шљунчења путева. Важно нам је да обезбедимо што боље услове мештанима, да имају добар пут како би несметано могли да пласирају своје производе. Сваки неасфалтирани пут је проблем за одржавање, насипање. Трудимо се да наша села у што већој мери буду задовољена по овом питању и надам се да ћемо у томе истрајати. Важно је напоменути да на подручју наше општине имамо преко 800 километара шљунковитих путева. Наша села нису ушорена и није могуће до сваке куће урадити асфалт, али је важно урадити што више. Највећи задатак нам је да у што скорије време спојимо прошлогодишњих девет километара реконструисаног пута са још три , како би добили потпуно урађену деоницу од Коцељеве до Уба. Ове године поново смо учествовали на конкурсу код министарства привреде и очекујемо позитиван исход- рекао је Илинчић.

В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa