Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
ЗАЈЕДНИЧКИ УСПЕХ
КАРАТИСТА МИЛАН ГРУЈИЧИЋ ЗА ГЛАС ПОДРИЊА

ЗАЈЕДНИЧКИ УСПЕХ

Српски фудокан карате, у којем значајну улогу имају шабачки борци, оставрио је недавно запажене резултате на Европском првенству у Порторожу. Богатији је овдашњи спорт за 18 медаља, а оне посебно добијају на значају када сазнамо да, као и у већини борилачких спортова, одлазак на велико такмичење подразумева лична и средства спонзора. Три од 18 одличја на својим грудима донео је Шапчанин, члан клуба КАИШИН, Милан Грујичић.
Три медаље, два сребра и једна бронза?
- Борбе у категорији до 84 кг сребро, друго место и у тандему са клупском колегинициом Милицом Омеровић, односно бронза као члан кумите тима Србије.
Која од медаља је захтевала највише напора?
-Уколико бих издвајао, онда свакако првопоменуто сребро. Надао сам се високом пласману, међутим већ у првом колу сам имао тежак жреб и незгодан окршај са репрезентативцем Немачке. Победио сам 9:8. То је била осмина финала, потом су уследили дуели са Мађаром, Италијаном где сам лакше славио и финале против представника БиХ.
Фудокан је једна од форми каратеа која је заступљена у свету и код нас.
- Мој клуб је од почетка у том фудокан, односно традиционалном каратеу. Изучавао сам вештину пре него што сам почео да тренирам и ти први, најстарији принципи, мотивисали су ме да се опробам, а баш они су заступљени код нас. У оквиру фудокана имате најреалније ситуације, сегменте различитих вештина, једну специфичну фузију, а ми имамо и велику посвећеност тренера Саше Ковачевића.
Одлазак на велика такмичења не захтевају само добру припрему, већ и подршку спонзора за коју се сами борци сналазе?
-То је реалност многих борилачких спортова. Средства потребна за пут и смештај нису мала и лично велику, највећу захвалност дугујем компанији у којој радим „Јазаки“. Без њихове помоћи тешко да бих наступио у Словенији, али та подршка није била само сада и за конкретно такмичење, већ ми увек излазе у сусрет, те током припрема за велика првенства, радим увек у првој смени. Мој успех је истовремено и заједнички успех.
Пауза током празника и зиме.
-Следеће су припреме за Фудокан лигу која је и квалификациона за Светско првенство у Штутгарту 2019. године. Најдраже одличије ми је титула светског шампиона из Клужа, а волео бих да поновим тај успех и у Немачкој.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa