Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
Дом за ловце Шапца
УЗ УЛАГАЊА ДО НОВИХ ОБЈЕКАТА

Дом за ловце Шапца

Српско ловство, последњих година, захваљујући буџетском фонду развоја ловства у Србији, као и ангажовању ловаца, добило је нов облик кроз значајна улагања и важне пројекте у изградњу капиталних објеката ловства.
Данас готово да нема ловишта у Србији, а да у њему нема урађеног објекта неопходног за рад и постојање ловачког удружења изграђеног поменутим новцем. То је нов искорак ка новим стазама савременог ловства.
Тим парама изграђено је много ловно-техничких објеката, прихватилишта, осматрачница, хранилишта, ловачких кућа као и домова. Набављена је и опрема, али и очувана станишта дивљачи. Делом тог новца, али и делом сопствених средстава, ловци Шапца добили су нов Дом у Касарским ливадама. На том објекту у току су радови на ентеријеру. Иначе, на парцели од око хектара коју су ловци купили, у завршној фази су послови сређивања дворишта и паркинг места као и неопходнних ситница које прате такав објекат.
Унутрашња површина је двестотине квадрата која ће сигурно послужити у свим активностима неопходним за даљи рад ловаца из Шапца, али и за даља улагања у ловиште ,,Добрава,,. Шабачки ловци имају план - за даља улагања и изградњу репродуктивног центра за црну дивљач. Уз већ добијена средства, од Буџетског фонда удружење “Селе Јевтић” са исте адресе очекује још једну новчану траншу новца за улагања у ловство. Иначе, треба нагласити да шабачки ловци тренутно раде и припремају нову ловно-привредну основу на којој ће бити базиран рад удружења у наредних десет година.

Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa