Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
ИЗБОРНА СКУПШТИНА
ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА У ШАПЦУ

Вељко Мијаиловић поново председник

Шабац је био домаћин Изборне скупштине Полицијског синдиката Србије на којој је за председника поново изабран Вељко Мијаиловић.
Обраћајући се делегатима Скупштине, Мијаиловић је нагласио да је дужност сваког синдиката да се конфронтира са државом не би ли се изборио за што бољи положај својих чланова.
- Могли смо и ми да климамо главом, подржавамо руководство и власт, напредујемо у хијерархији. Ми смо се борили за своје чланове и нико из руководства синдиката није напредовао - рекао је Мијаиловић.
Он је нагласио да је данас у Србији веома тешко бити синдикат ако желите искрено да се бавите оним што је посао синдиката.
- Ми морамо да преговарамо са државом и они трају. Не може да се буде у синдикату, а да се не трпи. Морамо да будемо колектив. План државе је био да нас нема после шест месеци и то јој није успело - истакао је Мијаиловић.
Према његовим речима, радници у полицији раде у амбијенту константног страха. То се највише осећа, како каже, у ситуацијама када треба да раде по Закону, некога да ухапсе, а онда "стигне наређење да се тај неко не дира".
Мијаиловић је нагласио да је пред ПСС велика борба за Колективни уговор, али да ће тај синдикат увек бити на страни радника.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa