Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
За власт шарена лажа, опозицији це витамин
ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ ИНТЕРВЈУ
"ГЛАСА ПОДРИЊА" СА ДЕДА МРАЗОМ

За власт шарена лажа, опозицији це витамин

Ја не могу да разграничим шта је, где је, коме овде, коме онде. Ако нећете сами себи да помогнете, а нећете, ни сви Деда Мразови овог света, са свим својим ирвасима, не могу то да учине. Највише ми траже - посао
Шта год ко мислио, и ми у Србији смо заслужили да нам Деда Мраз дође и донесе поклон. Генерално били смо добри за њега, колико смо били добри сами себи то је већ неко друго питање.
Елем, Деда Мраз је, ето, свратио у и наше крајеве.
- Никада у новијој историји Дедамразовања, нисам имао прилику да видим овако златно доба. Драго ми је што видим да је стандард све већи, плате су добре, пензије расту... Чек, чек, није ово за вас, ово је за Словачку. Мало сам побркао. Добро је овде, вери најс - каже Деда Мраз за "Глас Подриња" у традиционалном новогодишњем разговору.
Шта сте донели нашим државницима?
- Они имају многе жеље које ја, на жалост нисам могао да испуним. Није то, брате, за мене. Ја не могу да разграничим шта је, где је, коме овде, коме онде. Моје је да улепшам свима којима могу улазак у Нову годину. Одлучио сам да им поклоним једну велику - Шарену лажу. Они то вама деле из године у годину, па је ред да мало и сами уживају у њој.
А, опозицији?
- Хтео сам да им поклоним стероиде, али сам одустао. Некако морају да ојачају, да добију снагу. И мени је пало на памет да су стероиди право решење. Проблем са стероидима је у томе што вас напумпају и онда брзо издувају те мишиће, па се све врати на исто. Оне плаве таблетице сам прошле године поделио овима на власти, и видим да радња и даље траје. Мислим, да ћу се на крају одлучити за це витамине и чај од нане. Требаће им, зима је, а колико чујем, шетње су тек кренуле.
Има ли нама помоћи, Деда Мразе?
- Ако нећете сами себи да помогнете, а нећете, ни сви Деда Мразови овог света, са свим својим ирвасима, не могу то да учине. И много верујете у бајке. Нисмо ни ми свемоћни. Сваке године нас је све мање, све више их је у пензији, а и сами знате како је то када одете у пензију. Добро, ви не знате, далеко сте од пензије, још једно 30 година, па ето и вама чека, оног пензионерског. Нуде неке уговоре на одређено, неће нико да ради. А, посла има. Нисте ви једини, јесте јединствени, али морамо и друге народе да обиђемо. Нису ни они нешто бољи од вас, али су мало сређенији, опуштенији, задовољнији. Уозбиљите се и пустите нас да обрадујемо вашу децу. За вас је касно.
Шта је оно што ми највише тражимо од Деда Мраза?
- Нећете ми веровати, а то је - посао, и то под условом да није за минималац. Много сте се нешто развреднили. Једино још да видим и то чудо да се и Црногорци бацају за посао, па да оставим ова моја колица и ирвасе за сва времена. Кажу да је посао у Србији тешко добити. Додуше, "далеко мало" је лакше ако се, тако кажу, учланите у неку странку. Ја не учествујем на изборима, па и не могу баш да им помогнем.
Да ли је тачно да сте се, ипак, мало разочарали у нашу државу?
- Многи од вас мисле да смо ми Деда Мразови неко ко ради само ту око Нове године. Није тако. Радимо сваки боговетни дан, у три смене, и суботом и недељом. Плаћено нам је прековремено ангажовање, не могу да се жалим, Много читамо, гледамо, слушамо. Видимо како се овај ваш главни шеф много хвали како је добар са свим државницима у свету. Свуда је био и видео се са важним људима и то по неколико пута. Само нас Деда Мразове није посетио. Можда је то због тога што има Деда Мразова који деле пакетиће и на Косову, али га ми нисмо признали. Нама те границе ништа не значе, често и залутамо. Ако имате неку везу, уговорите нам састанак. Волео бих да се видим са вашим шефом да попричам. Само немојте у суботу, велика је гужва у вашем главном граду.
Многи су, захваљујући вама успели, просперирали?
- Како да не. Један ме је ономад замолио да му пренесем неку лову из Канаде од тетке како би купио неки стан. Није од мене тражио ништа, али чујем да је сада високо котиран. Један је тражио да буде министар, и ево га, и даље седи у влади, мада најављује да неће у следећој. Један је молио да буде градоначелник, али ја сам у џаку имао само фотељу која је намењена заменику градоначелника. Видим, међутим, да му добро иде. Има чак и емисију - Питајте заменика градоначелника.
Шта бисте нам, на крају, поручили, онако од срца?
- Нешто ми се чини да се мало волите. Будите више загрљени у 2019. години. Више се држите за руке. Љубите се. Уживајте у животу. Пензија брзо дође, иако вам се чини да је далеко. Ево, и мени се ближи. Још пар стотина година и нећу више моћи да теглим овај џак на леђима. У здрављу се гледали и догодине.
И даље у форми
Наш саговорник и овом приликом је Бора Божанић који је већ 45 година Деда Мраз. Нама је најомиљенији од свих других. Глумац је 42 годинe и за разлику од правог Деда Мраза, у пензији. Сад, да ли баш ужива или не, то најбоље он зна. На нашу радост и радост све наше деце, и даље је у форми. Сигурно је и због тога што је већ 22 годинe члан екипе Чивијашке вртешке која нам се редовно обраћа са таласа Радио Шапца. Уме поштено и да удари и то ради 25 година као добошар Чивијашке Републике.
Н. К.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa