Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
ФОТО: ВАЊА АЛЕКСИЋ

ФОТО: ВАЊА АЛЕКСИЋ

ВАТЕРПОЛО: А1 РЕГИОНАЛНА ЛИГА

БОНУС ДАНИ ЗА БИТАН МЕЧ


Синоћ гостовао ЈУГ у Шапцу. Десет дана за припрему гостовања на Бањици и дуел са директним конкурентом. Од петог места сви у борби за опстанак. Лакша гостовања, тежа домаћинства
У тренутку одласка броја пред вама на штампање у престоницу, у нашем граду се говорило о гостовању великог, моћног дубровачког ЈУГА у Шапцу. Док читате овај текст, меч је већ увелико завршен, надамо се да је осим спектакла и пуних трибина, сјајне атмосфере и коначан резултат дао повода за радост домаћим ватерпло фановима.
Свакако, без обзира на меч одигран синоћ, на његов исход, неупоредиво важнији дуел за наше ватерполисте је гостовање у Београду наредног викенда, 25,26. или 27. јануара. Дубровчани ће свакако на финални турнир, полако се кристалише ситуација да ће тамо, уз њих и МЛАДОСТ, бити и два ЈАДРАНА, док преостале екипе чека изузетно дуга, изједначена и тешка борба за опстанак. У тој борби је и победник Купа Србије ШАБАЦ и најтрофенији клуб бивше државе, следећи противник наших ватерполиста ПАРТИЗАН.
О ситацији у Ватерполо клубу ПАРТИЗАН сте слушали последњих неколико месеци претходне године, а у свакој од изјава, осврта, најмање је било говора о ватерполу. Европски и светски гигант је у тешкој финансијској ситуацији, но ма колико се говорило о могућем гашењу клуба, мало ко верује да „црно-бели“ неће опстати као клуб и бити и наредних сезона лигашки такмац на домаћој и регионалној сцени. Не играју добро ове сезоне, кратак је био пут у Европи, остали су без трофеја у Купу, само једном победили у А1 лиги, но још је то бранилац титуле у Србији и тим који у саставу има своју децу, али и искусне: Аџића, Радуловића, Андрејевића, Королију. Ма како деловало и ма шта говорили у табору Партизана, сигурно нису одустали од борбе за спас и у региону, а потом надметања за титулу у Српској лиги. За прву амбицију, само један је исход одговарајући на Бањици.
ШАБАЦ, слободно можемо рећи сада, зна како против ПАРТИЗАНА. Било је ситуација у којима су Београђани побеђивали и великом разликом, но у последња три дуела, три пута је Шабац излазио као победник, а у трилингу победа су тријуми у сва три такмичења (Првенство Србије, Куп Србије, Регионална лига), на три различита базена, те више не постоји негативна традиција коју треба срушити. Непознаница нема међу клубовима, а „у душу“ ривала знају и првотимци Шапца који су стасавали у клубу из Београда. Ранији меч против Југа, донео је три дана бонуса за припрему великог дуела где би победа опстанак довела на дохват руке.
У другом делу А1 лиге, Шапчане очекују гостовања где су бодови много реалнији него у првом делу када су путовали „на ноге“ учесницима Лиге шампиона, али и домаћинства против великана. На Градском базену ће гостовати још: МЛАДОСТ Загреб, ЈАДРАН Херцег Нови, ЈАДРАН Сплит, МОРНАР Сплит, док ће наше играче дочекати још: ПАРТИЗАН, ПРИМОРАЦ Котор, ПОШК Сплит и Ц. ЗВЕЗДА. Последњепласирани тим ће директно у А2 лигу, док претпоследњег очекује бараж.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa