Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
НАСТАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ ШИРОМ СРБИЈЕ

Најмасовније у Крагујевцу

У Крагујевцу је организован други протест под називом "Буди један од пет милиона". Оно што протест у Крагујевцу издваја од осталих у унутрашњости Србије је чињеница је изненађујуће многобројан.
После првог окупљања где је било око 2.500 људи, овај од прошле суботе је био дупло бројнији, јављају извештачи из Крагујевца.
Учесници протеста „Буди један од пет милиона-Крагујевац“су од представника власти затражили да говоре истину и поштују законе, јер је то услов за нормализацију друштва и уређење система.
На скупу се чуло скандирање „Не свима који јашу грађане већ 30 година и који су „избрисали грађански Србију“.
Најавио је да ће наредни протести и даље бити организовани суботом.
У Горњем Милановцу су истог дана, у суботу 12, јануара, стотињак грађана дочекали активисте Локалног фронта из Краљева који су се пешице упитили ка Београду са идејом да стигну на протест на којем ће бити обележена годишњица од убиства Оливера Ивановића. На тај начин су почели протести и у овом граду.
Први протест у Новом Саду заказан је за петак, 18. јануар.
Грађани Пожеге против
локалне власти
Грађани Пожеге су протестовали против локалне власти, и то десети пут од фебруара прошле године, указујући на незаконите радње њених челника и пожелели им да се ускоро нађу иза затворских решетака. На протесту, који је организовало Удружење „Иницијатива за Пожегу“, и поред велике хладноће, на Тргу слободе окупило се око 200 грађана.

Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa