Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Брига о деци
Бранко Ружић отворио ПУ „Слава Ковић“ у Белотићу

Брига о деци

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, посетио је протекле седмице Општину Богатић, где је разговарао са председником Ненадом Бесеровцем и руководством Општине, а потом је свечано отворио ПУ "Слава Ковић" у Белотићу.
Општина Богатић је прошле године аплицирала на конкурс са пројектом вредним око 11 милиона динара, чији је Министарство суфинансијер.
-Колико сам упознат, Богатић има једну централну ПУ, три издвојена одељења. Овде ће бити уписано око 40 деце што је добар показатељ и рефлексија оријентације Владе Републике Србије и Министарства државне самоуправе и локалне самоуправе. Главна битка је на пољу борбе са морталитетом и афирмацијом наталитета. Желимо да унапредимо демографске показатеље, што је могуће више у наредном периоду. Из тог разлога се Министарство државне управе и локалне самоуправе између осталог и определило да помогне овакавом пројекату, рекао је Ружић и додао да је сигуран да ће на територији Општине Богатић у овој години бити реализовано још пројеката који ће третирати истоветно питање.
-Уверен сам да ћемо ускоро моћи да кажемо да је свако дете у Општини Богатић у овом смислу задовољено. Министарство државне управе и локалне самоуправе ће кроз наредних пар дана објавити нови јавни позив, а ове године у фонду ће бити 409 милиона динара. Искористићу прилику да позовем, не само људе у Богатићу, него све оне који руководе јединицама локалне самоуправе широм Србије, да искористе ову могућност и аплицирају са квалитетним пројектима како би на скроман начин, развој заједнице, изјавио је Ружић.
Председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац, истакао је захвалност Влади Републике Србије и Министарству које је утицало на побољшање локалне инфраструктуре.
- Наравно, желим да се захвалим и својим сарадницима који су приликом апликације на конкурс испоштовали све услове. Новоизграђени објекат који ће пре свега нашим предшколцима обезбедити сигуран кутрак је плод заједнике сарадње. Малишани су до сада морала да чекају да њихови другари од првог до четвртог разреда заврше своје активности како би они започели своје. Сада ће имати само свој простор. Информација и чињеница да ћемо уписати преко 30 деце у полудневни боравак, формирати две групе малишана узраста од 3 до 5 година, значи да је одабир пројкекта био прави – истакао је Бесеровац.
Јанко Миловановић, директор ПУ „Слава Ковић“ истакао је да је отварањем вртића решен значајан проблем за децу са ове територије, али остају они у другим селима.
- Постоје потребе за објектима у Клењу, Бадовинцима, Црној Бари, Глушцима и Дубљу. Надам се да на њихово решавање нећемо чекати дуго, навео је Јанко Миловановић, директор ПУ „Слава Ковић“.
К.Ј.Ђ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa