Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Трећи протест у Богатићу

Време за промене

„Јако је важно да сви грађани у оним местима где постоји велико незадовољство покажу своју храброст. Знам да је то тешко у мањим местима, али Богатић је увек био јуначко место и увек су људи слободно и отворено говорили шта мисле“
Трећи протест „Један од пет милиона“ одржан је протекле седмице у Богатићу. Окупљене на платоу испред зграде Скупштине општине прво је поздравио Горан Лацковић из Клења, потом Зоран Гачић, власник пољопривредног газдинства „Гачића магаза“, пољопривредник Драган Марковић из Салаша Црнобарског и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Зоран Гачић истакао је да се придружио овим протестима не као припадник неке политичке странке, већ као грађанин незадовољан низом ствари, а потом навео потешкоће са којима се у систему сусреће, како он тако и пољопривредни произвођачи из Мачве, са којима сарађује.
-Покушао сам својим излагањем да приближим, за сада делује, непомирљиве стране. Да је лако - није, тридесет година нас транзиција гази, па сматрам да коначно треба да погледамо своје ближње, своје комшије, а како сам и сам алтруиста по убеђењу, имам потребу да помогнем. Мени и није тако лоше у односу на моје Мачване, који се боре са недаћама при откупу. Они су ту само да раде, да произведу, а не питају се ништа и нема никаквих преговора са влашћу, рекао је Зоран Гачић.
Да богата Мачва постаје сиромашна, поручио је Драган Марковић, и додао да је санкције и све недаће и невоље овог народа на својим плећима изнео мали сељак.
-Ово је борба за преживљавање српског села и српског сељака. Стока нема цену, пољопривредна производња нема цену, отеше накупци, прекупци и миљеници власти. Села се празне, код нас се месне канцеларије и амбуланте затварају, а у исто време власт плаћа приватно обезбеђење у комуналном предузећу, у дворишту полиције и ватрогасне службе. Бацају се паре. Неће моћи овако, остаћемо без народа и омладине. Дошло је време да се боримо за слободне цене и да неко погледа сељака овде, за фер и поштену утакмицу са Европом и светом. Они су субвенционисани, ми нисмо. Они добијају, од нас узимају. Нормална је ствар да нам следи пропаст, или морамо нешто да променимо, рекао је закључио је Марковић.
Небојша Зеленовић у обраћању присутнима истакао је да су сви окупљени, као и у још стотину градова у Србији, ту да искажу незадовољство и поделе муку у којој живимо данас, а да за то треба велика храброст на којој је честитао комшијама.
-Јако је важно да сви грађани у оним местима где постоји велико незадовољство покажу своју храброст. Знам да је то тешко у мањим местима, али Богатић је увек био јуначко место и увек су људи слободно и отворено говорили шта мисле. Тако и вечерас, ја их позивам да устану против Вучића, да покажу да Србија може да изгледа другачије, да може да има нормално друштво у коме паметни и способни људи долазе на најважнија места, у коме грађани слободно одлучују о свим важним стварима. Ми желимо такву Србију, слободну земљу у којој може слободно да се говори и ради, у којој свако треба да заради више новца и не желимо да се повинујемо диктатури, изјавио је Небојша Зеленовић.
Протестна шетња са развијеним транспарентом „1 од 5 милиона“ кренула је потом улицама Богатића, а следећи скуп најављен је за 14. март, од 19 часова.

К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa