Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Најбоље оцењена здравствена установа
Дом здравља Богатић

Најбоље оцењена здравствена установа

По броју услуга Дом здравља у Богатићу је као поликлиника. У прошлој години , обавили су око 160.000 прегледа и 250.000 дијагностичко терапијских услуга
Дом здравља у Богатићу добио је крајем прошле године акредитацију на седам година. Са 98,64 одсто одличних и врло добрих оцена показао се као најбоља здравствена установа у Србији, од стране Агенције за акредитацију здравствених установа. Према речима Директора Дома здравља Богатић ,доктора Горана Макунчевића , ова установа обезбеђује здравствену заштиту за 30.000 становника .
-У оквиру Дома здравља раде Службе здравствене заштите одраслог становништва са хитним пријемом и медицинским транспортом, као и издвојених пет здравствених амбуланти. Ту су служба гинекологије, педијатрије, стоматологије, Рентген дијагностика са Лабараторијом, специјалистичко конзултативном службом, патронажном, правно економском и техничком службом и возним парком, истакао је Макунчевић и додао да у оквиру специјалистичко консултативне службе раде специјалисти, психијатрије, пнеумофтизиологије, интерниста кардиолог, неуролог, а очекује се и долазак лекара са специјализације из офталмологије.
По броју услуга Дом здравља у Богатићу је као поликлиника, а у оквиру Ро дијагностике у наредних неколико дана очекује се почетак рада мамографа . У прошлој години, обавили су око 160.000 прегледа и 250.000 дијагностичкотерапијских услуга.
-По доласку на место директора, у Дому здравља радило је 183 радника, а у последње четри године установу је напустило 37 радника. Њихова радна места нису замењена. Смањен је број медицинских сестара, те је јако тешко организовати рад служби. Такође, у протекле две године, установу је напустило и 6 возача. Крајем маја, очекујемо нови Кадровски план који ће бити повољнији, рекао је Макунчевић и додао да проблем представљају и нормативи који се рачунају по броју становника, а не по броју пружених услуга.
-Сваког првог у месецу, по протоколу Министарства здравља , шаљемо захтеве за докторе, медицинске сестре и рентген техничаре. Прошли месец добили смо сагласност за пријем једног доктора и једног фармацеута биохемијског смера, на неодређено. У наредним данима очекујемо куповину два санитетска возила , за потребе патронажне службе и дијализе. Надам се да ћемо добити сагласност и за отварање Центра за дијализу. Тренутно се у ОБ Шабац превози 29 пацијената на дијализу, а 5 нових пацијената је у припреми, каже Макунчевић.
Дом здравља у Богатићу има добру сарадњу са Општином Богатић, а захваљујући њима, плаћају одређен број радника, као и редовно одржавање опреме и технике.
-Сарадња између Дома здравља Богатић и Опште болнице Шабац је добра и функционална, а састанци између менаџмента ове две установе, одржавају се редовно. Протекле недеље, заједно са Општином Богатић, аплицирали смо за пројекат унапређења рада патронажне службе при Министарству за популацију политику, а ја се искрено надам позитивном решењу, закључује Макунчевић.

К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa