Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
СИДРО У МИРНОЈ ЛУЦИ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

СИДРО У МИРНОЈ ЛУЦИ

Сплићани на опроштају од Регионалне лиге. Супер лига дуго у мислима. Успешан деби у једној од најјачих лига Европе
Лагано, на мирном мору, шабачки ватерполо брод се синоћ усидрио у луку Регионалне А1 лиге. У тренутку штампе не знамо исход синоћњег окршаја са сплитским МОРНАРОМ у Шапцу, али без обзира на цифре семафора по последњем звуку сирене, беше то фина пловидба, узбудљибва, испуњена утисцима који полако попримају контуре успомена. Таласи, олује, буре јесу претиле, али ниједног тренутка шабачки брод није губио правац, пронашао је пут до жељеног циља. Јадранска лука је одмориште, а овдашњи „морнари“ се већ спремају за нову пловидну, ону домаћим водама.
Супер лига ће почети последњег викенда марта. Два од три такмичења ове сезоне су врло успешно приведена крају. Освојен је први национални трофеј у Купу, изборен је рутински опстанак у А1 лиги (уз потенцијално повољан исход неких дуела можда је наш клуб био best of the rest, с обзиром да се водећа четворка одавно издвојила, но то је мање важно). Шест или седам победа у конкуренцији седам некадашњих шампиона Европе, четири учесника Лиге шампиона, финалистом Евро купа, довољно говори, истичу у клубу. Све остварено биће део свеукупне оцене сезоне, али жеље и снови трају и у Супер лиги. Иако је годинама млад тим ШАБАЦ у саставу има освајаче свих домаћих трофеја, али и капитена који је освојао све, односно играча који се попео и на врх Европе. ШАБАЦ је одиграо 21 првенствену и куп утакмицу до сада, преостало је још, надамо се, десет или 11. Шест је загарантовано, двомечи против РАДНИЧКОГ, НАИСА и ВОЈВОДИНЕ, а потом и плеј оф где у полуфиналу ривали играју двомеч, док ће у финалу славити онај тим који први оствари две победе. Збир је јасан.
- Све је могуће, ништа није ни реално, ни нереално. Показали смо да вредимо и да нема разлога да страхујемо од било ког тима. Знам да неће бити лако ни против три екипе из А2 лиге и зато о плеј офу још не размишљамо. Играмо меч по меч и сањамо највише. Не остваре се сви снови, али смо показали да умемо неке да досањамо – истиче тренер Миодраг Мировић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa