Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
Још увек возим
Предавање о безбедности у саобраћају

Још увек возим

Алкохолна пића, невезивање појаса и велика брзина најчешћи су узроци саобраћајних несрећа. Интерактивна предавања чине важан сегмент у едукацији будућих возача. Планирано је да предавање обухвати све средње школе на подручју града Шапца
Удружење параплегичара мачванског округа из Шапца уз подршку Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца, организовало је интерактивно предавање "Још увек возим" за ученике трећег разреда Економске школе "Стана Милановић".
Циљ предавања био је да се ученицима укаже на проблеме, последице саобраћајних незгода и кроз едукацију утиче на свест младих као најугроженије категорије учесника у саобраћају.
Из свог личног искуства говорила је Бојана Гладовић како би будућим младим возачима предочила опасности вожње под дејством алкохола, без дозволе, као и све чешће занемаривање и некоришћење сигурносног појаса.
-Кроз нашу животну причу желимо да укажемо колико озбиљне последице може да изазове непоштовање саобраћајних правила и прописа и да увиде где само једна погрешна одлука може да их доведе - појаснила је Гладовић.
До сада је реализовано преко 40 предавања у градовима широм Србије, а предавачи су особе са инвалидитетом које су инвалидност стекле у саобраћајним незгодама. За овакав вид едукације обучени су од стране стручњака из Агенције за безбедност саoбраћаја Републике Србије.
- Циљна група су нам почетници, ученици трећег разреда. Сматрам да лично искуство може помоћи у едукацији ових младих људи који сада ступају у саобраћај као возачи и озбиљни учесници, како би у критичним моментима донели праву одлуку - рекао је Славиша Савић, аутор пројекта „Још увек возим“.
Планирано је да предавање буде одржано у свакој средњој школи на подручју града Шапца и обухвати што већи број младих људи, а све са циљем креирања одговорних учесника у саобраћају.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa