Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
Дом здравља “Др Драга Љочић” прославио рођендан
12. ГОДИШЊИЦА

Дом здравља “Др Драга Љочић” прославио рођендан

Дом здравља “Др Драга Љочић” Шабац у петак је пригодном прославом и доделом признања истакнутим радницима обележио 12 година постојања. Директорка говорила о томе шта је до сада урађено, а шта се планира у будућности
Директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић изјавила је за наш лист на које резултате је посебно поносна и шта је до сада постигнуто.
- Дом здравља “Др Драга Љочић” је у протеклих годину дана постигао изузетно велике резултате. То говори да смо рангирани на 16. месту од 171 здравствене установе по капитацији која се налази на сајту Републичког фонда здравственог осигурања. Наши запослени су схватили важност ових превентивних прегледа, јер само тако можемо радити на спречавању настанка болести и раног откривања болести што и јесте улога примарне здравствене заштите, чиме се смањује упућивање на секундарни ниво, односно болнице, а и упућивање на терцијарни ниво као што су институти и клинике, рекла је др Станковић истакавши да ће улога примарне здравствене заштите бити највећа и у смањењу трошкова здравствене заштите.
-Ми смо као установа прошле године укључени у други пројекат развоја здравства Србије који говори о финансирању примарне здравствене заштите, где ће плаћање здравствених радника бити у зависности од њихових ангажовања, односно управо удела превентивних прегледа, рекла је она.
Дом здравља је од скоро укључен и у пројекат прекограничне сарадње са Хрватском где су укључени Дом за старе “Илок”, Удружење особа са инвалидитетом тј. са посебним потребама “Бубамара” из Винковаца, а код нас Каритас и наш Дом здравља.
-Пројекат финансира ЕУ и по том пројекту ми ћемо се бавити палијативном негом и добићемо два санитетска возила, два лаптопа и један портабилни ултразвучни апарат, затим антидекубиталне душеке и сав неопходни санитетски материјал, наглашава др Станковић. Такође је истакла да је прошле године Дом здравља из буџета Града добио ултразвучни апарат у служби здравствене заштите деце, чиме ће се побољшати процес раног откривања болести кроз прегледе абдомена и урођене дисплазије кукова код деце у раном узрасту, а смањиће се и листе чекања.
Дом здравља поводом дана установе доделио је захвалнице онима који су се посебно истакли у бризи о нашем највреднијем благу – здрављу. Награђени захваљују и обећавају још преданији рад.
-Веома ми значи ово признање јер од великог броја лекара у нашем Дому здравља који заслужују ову награду, ове године сам ја изабран. Захвалио бих се директорки и менаџменту што су ме изабрали, рекао је др Бранко Мишић и на наше питање шта га је, по његовом мишљењу, посебно истакло одговара да је то сигурно посвећеност раду, јер су у протеклих годину дана три лекара напустила службу, па је његово залагање дошло до изражаја. Ипак, он захваљује свим колагама и сестрама који су уложили велики напор да ниво медицинске услуге остане на високом нивоу.
Александар Бељић изјавио је да је ово признање мотивација за даљи рад.
-Захваљујем се колегама и желим да кажем да ће ме ово мотивисати да радим као и досада, и боље, како бих својим радом олакшао посао првенствено здравственим радницима, а све у циљу што квалитетније здравствене заштите наших пацијената, наводи Бељић, лице за безбедност на раду.
Награђена сестра Јулијана Мијаиловић била је спречена да присуствује уручењу награде, па се уместо ње захвалио њен колега и преузео награду коју ће јој уручити.
Годишње захвалнице “Љубинка Поповић”
Захвалнице носе име Љубинке Поповић, медицинске сестре која је убијена на службеној дужности. Ово је био начин да запослени у Дому здравља сачувају њено име и невину жртву од заборава, али и начин да се још једном укаже на то колико је важно да се подигне ниво безбедности здравствених радника.

Признања
највреднијима
Признања су уручена медицинској сестри Хитне помоћи Јулијани Мијаиловић, начелнику Службе за здравствену заштиту жена др Бранку Мишићу и лицу за безбедност на раду Александру Бељићу.
Н. Марјановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa