Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ САВЕЗА МЛАДИХ ШАПЦА

Напредњачки “путујући циркус”

Савез младих Шабац, као удружење грађана основано са циљем да укључи младе људе у бављење грађанским и политиичким активизмом, захваљује се Српској напредног странци на данашњем перформансу.
Ако је нешто недостајало нашој политичкој сцени, то је мало хумора, а како је ова партија решила да нам управо то пружи, учинили су велику услугу свим младима, које политика и није баш занимала до данас, и хвала им на томе.
Наиме, дан је почео са „хоћу штрајкујем – нећу штракујем“. Након што је напредњачки председник изгрдио непослушне вулине, уследила су трагикомична саопштења о штрајку глађу „на одложено“. Неко би рекао да су „пуцали сами себи у ногу“, али ми схватамо комичну вредност целог догађаја, и нећемо износити критике.
Наши локални напредњаци, касније у току дана, имали су идеју да… Заправо, изгледа да нису имали никакву идеју. Ушли су у зграду Општинског архива, како се испоставило, ни због чега. Нису изнели никакав захтев, нити су рекли било шта разумно, само су сели у ходник. Неко би рекао да је за бављење политиком потребан разум, али неко би погрешио.
Истина, на прву вест „напредњаци упали у Архив“, деловало је озбиљно, али локална група напредњака (пошто одбор нису) су се потрудили да нас увере да само настављају турнеју свог путујућег циркуса, који обилази нашу земљу. Након што су глумили Новосађане, Чачане, Краљевчане, Нишлије, решили су да глуме и Шапчане.
Предострожности ради, ако ово све није било комично, саветујемо вечитој опозицији у нашем граду, да је потребно да имају одређену идеју, циљ, и захтеве. Улазак у зграду без ичега од овога, није политика, него политиканство, без икакве сврхе и смисла.
Но, ми смо уверени да наши доктори нису приглупи, и да је све ово урађено са намером да нас насмеје. И због тога, хвала докторима, и остатку путујећег циркуса.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa