Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
Повратак коренима
РАДИОНИЦА У ДОМУ КУЛТУРЕ У ПРЊАВОРУ

Повратак коренима

Три дана најмлађи Прњаворчани, учили су различите технике шарања јаја. Ученици млађих разреда и предшколска група заједно са својим наставницима украсили више од стотину васкршњих јаја
Протекле седмице у организацији Дома културе у Прњавору, одржана је креативна васкршња радионица, у којој су деца из Основне школе „Краљ Александар Карађорђевић“ и вртића „Колибри“ из Прњавора различитим техникама шарала јаја. Ово је прва од бројних радионица планираних за ову годину у Дому културе а све у циљу да деца што квалитетније проводе своје слободно време.
Три дана најмлађи Прњаворчани, учили су различите технике шарања јаја. Ученици млађих разреда и предшколска група заједно са својим наставницима украсили више од стотину васкршњих јаја.
Директорка Дома културе Марија Закић каже да је ово само једна од многих активности за децу које планирају да спроведу у дело током ове године.
-Најзанимљивији део Ускрса је фарбање јаја. Ми смо деци припремили две нетрадиционалне технике, технику фарбања јаја помоћу креп папира који отпушта боју и техника фарбања лаковима за нокте, где су деца могла да праве још и ускршње декорације. Било им је врло занимљиво. Нучили су нешто ново што могу показати мамама и бакама. Интересовање је било велико и одзив деце је био одличан, тако да можемо рећи да је радионица протекла успешно, навела је Марија Закић, директорка Дома културе у Прњавору.
Ово је једини Дом културе на сеоском подручју који је финансиран од Града, и велику подршку добија од локалне самоуправе и месне заједнице.
-Задатак људи који раде у овој установи је да она заживи и да оправдају поверење Градске управе и то што су на буџету. Не могу да заборавим ни прошлог директора, у чије време је све функционисало. Сада је директорка то подигла на виши ниво и укључила и школу и вртић, рекао је Милутин Јекић, одборник у Скупштини града Шапца.
Такође, ову радионицу подржала је и црква.
-Прњаворска црква и ово место мученика које има спомен- костурницу, увек је сарађивала са Домом кулутре. Ове године први пут је организована радионица посвећена Васкрсу и васкршњим празницима. Кроз ове радове видимо да се враћамо нашим коренима. Црква подржава да деца науче шта смо били кроз историју, истакао је протојереј ставрофор Мирослав Јаковљевић, архијерејски намесник мачванско - поцерски.
У организацији ове радионице, учествовали су и студенти Високе васпитачке школе у Шапцу, који су учитељицама помагали да радионица прође успешно, а пре свега деци - занимљиво.
Ђ.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa