Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Мали атеље у галерији
Изложба у Културном центру

Мали атеље у галерији

Изложба полазника школе сликања „Мали атеље“. Десетогодишње искуство у педагошком раду академске сликарке Јеленe Спасојевић. Поставку чине радови полазника од 5 до 60 година
У Културном центру отворена је изложба полазника школе сликања „Мали атеље“ коју води академска сликарка Јелена Спасојевић. У галерији је представљено 28 радова ученика млађих група и дела осам старијих полазника.
Поставку је отворила директорка Културног центра Соња Петровић Јагић подсетивши присутне да је КЦ место које радо отвара врата талентованим уметницима.
Десетогодишње искуство у педагошком раду Јелена Спасојевић пренела је на школу сликања. У школи се негује индивидуалност, различитост и таленат. Кроз класичне и модерне технике као што су цртање, сликање, вајање полазници у мањим групама стварају уметничка дела.
-Акумулирано искуство навело ме је да пре годину дана покренем Мали атеље. Школа сликања намењена је деци и одраслима. Полазници су старости од 5 до 60 година. По први пут сам сарађивала са старијим полазницима и искуство које имам је фантастично. Уметност је један нови свет који смо заједно откривали. Стекла сам утисак да старији полазници школе нису били свесни колико потенцијала и талента поседују. Веома сам изненађена резултатима јер су многи запоставили сликарство због других животних обавеза. Ово је била прилика да се врате уметности - истиче Јелена и додаје да су радионице за одрасле организоване у периоду од септембра протекле године као једна од иновација у Малом атељеу.
-Као новину имамо тим билдинг за мале колективе. Планирам да поред креативаца свих узраста окупим и професионалце из блиских области како би своје знање делили са другима кроз радионице, предавања и заједнички рад.
Жеља ауторке је да “Мали атеље” буде препознатљив уметнички кутак.
-Имала сам веома тежак задатак да изаберем радове за изложбу. Када погледам иза мене је један веома велики посао. Намера и жеља ми је била да представим сваког ученика и бар један његов рад, а да поставка буде једна компактна целина. Школа постоји годину дана и визија нам је да креативни, маштовити људи различитих узраста желе да развијају своје потенцијале буду део нашег тима како бисмо постали јединствено и препознатљиво место на мапи града - наводи Јелена Спасојевић.
Шапчани изложбу могу погледати до 13. јула у галерији Културног центра.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa