Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Асфалтирање пута у Метлићу
ГРАД ШАБАЦ ИСПУЊАВА ОБЕЋАНО

Асфалтирање пута у Метлићу

У склопу радова на инфраструктури ове сезоне, Град Шабац ревносно испуњава предвиђене планове. У петак је асфалтиран локални пут у Метлићу, поводом чега је градоначелник Небојша Зеленовић посетио ово место.
-Овде су путеви доста дотрајали и највише бисмо волели да потпуно променимо читаву путну мрежу, али то нажалост није могуће јер новца има толико колико га има. Ми 10 милиона евра ове године улажемо у све велике инфраструктурне пројекте, само у путеве ће бити уложено негде око 5 милиона и урадићемо са тим новцем највише што можемо. Захваљујем се и свим људима овде на стрпљењу и спремности да учествују у свему овоме, а такође и да их позовем да се укључе у кампању два на динар, добро познату нарочито у Поцерини, уз помоћ које смо урадили пуно малских и атарских путева. То је јако важно људима који овде живе, да могу да уђу у своје њиве и зараде неки новац. Град је потпуно отворен за сарадњу. Подсетићу, да бисмо урадили све оно што је везано за инфраструктуру у нашем крају, нама треба 30 милиона евра, 15 милиона евра за путеве, негде око 11,5 милиона за канализацију, остатак за воду. То је тачно онај износ који нам дугује држва. Мислим да сви људи у нашем крају знају да нам држава дугује тај новац, али ја апелујем да се он врати, да бисмо могли да развијамо даље град. Када бисмо имали тај новац, уложили га у инфраструктуру, ја вам гарантујем овде у нашем крају би се живело једнако као у Словенији, нпр. у Цељу, пошто је то наш братски град, рекао је градоначелник.
Драгић Павловић, председник МЗ Метлић захвалио је општини Шабац и градоначелнику Шапца на реконструкцији овог пута.
-Ово је жила куцавица села и од великог нам је значаја. Били бисмо захвални и Републици кад би нам поправила пут у дужини од 6км регионални Шабац-Црниљево, који такође пролази кроз наше село. Упоредо са овим, радимо и захваљујући повраћају средстава од пореза, и атарске путеве. До сад смо урадили преко 20 км, ове недеље планирамо још 10, и надамо се, ако нас грађани и догодине подрже, да сва средства која дођу од пореза ставимо у приоритет шљунчење атарских путева, тако да у наредних 5 година не би требало да имамо каљавих путева, рекао је Павловић.
Миодраг Филиповић, руководилац сектора за изградњу у ЈП “Инфраструктура” Шабац рекао је да је укупно асфалтирано око 750 м пута, а вредност радова је око 6 милиона динара.

Завршена
реконструкција пута у Синошевићу
У петак је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, заједно са руководиоцем сектора за изградњу у ЈП "Инфраструктура" Шабац Миодрагом Филиповићем, обишао село Синошевић у којем је завршена реконструкција пута.
Новинарима се обратио председник Савета Месне заједнице Синошевић, Никола Павловић.
-Завршени су радови на локалном путу који повезује Синошевић са Бојићем и Заблаћем. Неколико стотина метара асфалта нам много вреди, позитивно ће утицати на безбедност свих учесника у саобраћају. Људи ће безбедније и лакше моћи да дођу до жељене дестинације. Овај део оштећеног коловоза нам је посебно зими задавао проблеме, јер је немогуће било квалитетно га очистити и поред великог труда предузећа за одржавање путева, тако да је било клизаво и ризик је био велики за учеснике у саобраћају. Иначе, ово је само део радова на инфраструктури на територији МЗ Синошевић. У претходним месецима смо уложили 800 000 динара у малске путеве. Сада смо средили 5км малских путева, планови и даље постоје, ако Бог да следеће године ћемо да пређемо на уређење атарских путева и овим путем бих искористио прилику да замолим своје грађане да склоне обале поред тих атарских путева јер неће бити никаквих привилегија, ко не склони обале на том делу не можемо радити, јер ипак је новац грађана и одговорни смо према њима, рекао је Никола Павловић.
О значају ове реконструкције говорио је и Светозар Марковић, члан градског већа, мештанин Синошевића.
-Пут за Текериш и везивни пут са бочним селима био је прилично пропао. Урађено је 350 метара пута, потпуно реконструисано, а изнад тих 350 метара до центра села су попуњене рупе. Приоритет у граду је био да се доведу у пристојно стање путеви којима саобраћа локални, међумесни саобраћај. Овуда иду аутобуси који одвозе и довозе људе у град, Јазакијев аутобус који вози запослене и наравно, ово је за цело село и све мештане околних села. Морам да кажем још да ми ово радимо искључиво, једино и само из градског буџета, нема кредита. Све то уз одсуство 30 милиона евра које држава не рефундира по закону локалној самоуправи за финансирање 30 посто локала сваког месеца, али је запошљавање инвеститора донело велики прилив средстава од локалних пореза и доприноса који припадају граду, рекао је он.
Н.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa