Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Културно-спортске  активности крај Дрине
ИВАЊДАНСКИ ДАНИ У БАДОВИНЦИМА

Културно-спортске активности крај Дрине

У Бадовинцима, крај Дрине, близу “Павловића моста”, Ивањдан одржана је традиционална културно-спортска манифестација “Ивањдански дани”.
Од јутарњих сати 38 младих риболоваца (девојчица и дечака основних школа) такмичили су се у улову рибе на пловак у традиционалном Меморијалу “Слободан Ердевички-Бибер”. Овај део програма на самој Дрини успешно је организовао Вујадин Товиловић.
- Ми смо обезбеђивали такмичење младих риболоваца и извршили спуст чамцима од Алановића навоза у Прњавору до “Павловића моста” на Дрини, каже Милан Игњатовић, председник Удружења сплавара у Бадовинцима, објашњавајући улогу своје организације у укупној.
Организована је и рекреативна вожња бициклима, као и парада фијакера.
Гости и учесници могли су да виде и изложбу слика Удружења сликара “Мост”, коју је организовао Стојан Аничић, ликовни педагог из овог села.
У поподневним сатима одржан је централни део манифестације, чобански вишебој. Више екипа надметало се у различитим дисциплинама (надвлачење конопа, борба на брвну, скокови у даљ из места...). После збрајања поена, проглашени су најбољи. Прво место припало је екипи Дубљани.
- Укупно је учествовало око 500 извођача, што захтева и већу финансијску подршку, каже Александар Илијашевић, који се налази на челу Месне заједнице Бадовинци и одборник је у Скупштини општине Богатић.
Успешни организатори су били Месна заједница Бадовинци и Туристичка организација општине Богатић.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa