Инфо

8. август 2019.8. авг 2019.
Ксенија наставила низ
АТЛЕТИКА: ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Ксенија наставила низ

После одличног наступа у Азербејџану, шабачка атлетичарка КСЕНИЈА ОПАНКОВИЋ наставила је низ успеха и на домаћем „бојишту“. Дрес Србије заменила је опремом београдског Партизана претходног викенда и у конкуренцији старијих освојила медаљу.
Ксенија, још у узрасту млађих јуниорки, такмичила се са старијим јуниоркама на Првенству Србије у Митровици, а хитцем од 41 метра и 42 центиметра обезбедила сребрну медаљу. Како се надметала у старијој категорији, у рукама је имала копље од 600 грама, 100 грама теже од оног које користе млађе јуниорке.
Претходни број смо остали дужни информацију о наступу Ксеније Опанковић на Европском олимпијском фестивалу младих у престоници Азербејџана. Она је најпре изборила пласман у финале, а потом је у конкуренцији такмичарки из целе Европе заузела осму позицију уз даљину од 46,01 метар. То је и трећи резултат српске атлетике укупно у Бакуу.
-Свако финале у оваквој конкуренцији за српску атлетику је велико достигнуће. Увек наспрам себе имамо много јаче државе економски, земље у којима је знатно више атлетичара и где су улагања у овај спорт много већа. Резултат из Азербејџана, уз титулу на Зимском првенству Србије и друго место међу старијим јуниоркама у Митровици, полако заокружујемо успешну сезону. Још нас очекује Куп Србије. Ксенија је тренутно међу 20 млађих јуниорки Европе и 25 у свету, по званичним листама и имамо велике планове и за наредну сезону где су централна такмичења Балканијада и Европско јуниорско првеснтво – истиче тренер Шапчанке Жика Опанковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa