Инфо

29. август 2019.29. авг 2019.
Шта бих без вас

Шта бих без вас

Протеклог петка, на дан када СПЦ обележава спомен на Светог Лаврентија, на свој имендан, владика Лаврентије прославио је тридесет година руковођења Епархијом шабачком. Светој архијерејској литургији присуствовали су свештеници и верници наше епархије, као и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Блаженопочивши патријарх Герман је рекао: „Само да су шеве певале двадесет пет година, да ништа нисам морао да радим и бринем, дуг је период. Али, када је Бог са нама, ми не осећамо терет“. Када се ради добро дело, човек се заборави и не мисли на време. Благодарим Господу за све што ми је дао. Слава Му због доброг здравља, за мир и благодат у епархији, што нас чува и припрема наш пут у будућност, рекао је владика Лавретније и захвалио верном народу – Да није вас, шта бих могао сам?
Градоначелник Зеленовић честитао је владици његов јубилеј и захвалио му у име грађана Шапца.
- Могу да кажем да смо имали срећу да нашу епархију води владика Лаврентије. Он је за мене и учитељ, и саветник, и духовни отац. Не можете да организујете заједницу као што је Шабац, уколико не постоји пуна сарадња и разумевање међу људима који у њој живе. И не можемо без цркве. Овде имамо добру цркву, доброг владику и свештенике и верујем да ће се наша сарадња наставити и продубити, а нашем владици желим да још дуго буде на челу Шабачке епархије, поручио је Зеленовић.
О владици и његовом животном и пастирском путу беседио је архијерејски заменик Мирко Вилотић, а ђакон Никола Ковачевић рукоположен је у чин свештеника.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa