Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.

Министарство пољопривреде донело Правилник о регистрацији, односно одобравању објеката за производњу и промет хране животињског порекла

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је Правилник о регистрацији, односно одобравању објеката за производњу и промет хране животињског порекла.
Правилником се ближе прописују објекти за производњу и промет хране животињског порекла који се региструју, односно одобравају, начин и поступак регистрације, односно одобравања објеката, изглед образаца захтева за упис објеката у Регистар објеката, односно Регистар одобрених објеката, као и садржина и начин вођења Регистра објеката и Регистра одобрених објеката.
Правно лице или предузетник, уписано у Регистар привредних субјеката подносе министарству надлежном за послове ветеринарства захтев за упис објекта у Регистар објеката.
После пријема захтева, Министарство проверава да ли је захтев правилно попуњен и на основу уредно поднетог захтева врши упис објекта у Регистар објеката и одређује регистарски број, који је јединствен за тај објекат.
У објектима се обавља контрола у року од три месеца од дана уписа у Регистар регистрованих објеката.
Слична је и процедура са објектима који се одобравају.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa