Инфо

12. септембар 2019.12. сеп 2019.
Сала спремна до зиме
Изградња фискултурне дворане у ОШ „Ната Јеличић“

Сала спремна до зиме

Савремена фискултурна сала. Бољи услови за ученике и наставнике. Завршетак планиран до краја године. Вредност радова које финансира Град Шабац преко
40 милиона динара
У Основној школи “Ната Јеличић” у току је изградња фискултурне сале која овој образовној установи недостаје од оснивања. Радове финансира Град Шабац са више од 40 милиона динара, а планирано је да буду завршени до краја календарске године.
Градоначелник Небојша Зеленовић током обиласка градилишта у ОШ “Ната Јеличић” указао је на значај реализације пројекта.
- Ово је важна градска школа коју похађа велики број ученика и заслужује да има објекат ове намене. Сала није раније урађена, јер смо чекали да буду реализовани пројекти који иду преко Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије. Како то није учињено, а ни други пројекти Града Шапца, одлучили смо да сопственим средствима изградимо спортску салу у Натиној школи која ће бити завршена до почетка хладних дана. Морам да напоменем да имамо спремне пројекте и за реконструкцију школе у Мајуру, "Вук Караџић"и Техничке школе. Нажалост, они су већ годину и по дана на чекању код Канцеларије за јавна улагања, уз пројекат Болнице. Из овога се може видети да није истина да СНС жели да помогне Граду Шапцу, јер се то није догодило у претходних неколико година. Без обзира на то ми спремамо пројекте које ћемо успешно реализовати као што је учињено са Геронтолошким центром, Гимназијом, Медицинском школом, ОШ "Јеврем Обреновић" - истакао је Зеленовић и подвукао да ће се Шабац као град и даље развијати.
-Имамо спремно и пет нових пројеката који су стопирани. Поручујем Вучићу и напредњацима да у Шапцу губе време зато што покушавају да саботирају развој града. Шабац ће се развијати са њима и без њих. Њима нека служи на част све оно што не раде и за шта кажњавају грађане Шапца. Без обзира на све ми настављамо планирано. У наредном периоду биће уређена дворишта у Основним школама „Николај Велимировић“ и „Јанко Веслиновић“.
Руководство школе очекује да ће изградњом дворане за спорт вишедеценијски проблем ускоро бити решен.
-Деца ће имати боље услове за бављење физичком активношћу. Сала је повезана са топловодом и школом, тако да ће услови за рад и боравак ученика бити адекватни. Очекујемо да ће с првим зимским данима радови бити при крају, а сала можда и усељива - рекао је директор школе Зоран Старчевић.

За будуће генерације
Основну школу "Ната Јеличић" похађа више од 600 ученика у матичној образовној установи и стотинак у издвојеној јединици у Дреновцу. Савремена фискултурна сала ће младим генерацијама које стасавају омогућити несметано бављене спортом током зимских дана, и наставницима олакшати извођење наставе физичког васпитања.
Радови су почели у мају ове године, а предвиђени рок је шест месеци. Објекат је тренутно у завршној фази. Изграђене су трибине и свлачионице, основа (кошуљица) за под, а у наредних 30 дана, како наводи извођач радова (Рефлекс), биће постављена подлога, а затим и сви потребни реквизити у финалном процесу опремања сале како би са првим зимским данима ученици могли да користе дворану.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa